Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker plant bomen met private bedrijven in Gentbrugse Meersen

Vooruit Lokaal

Monday 20

November 2023 11:22

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, heeft op zondagochtend 19 november 2023 nog eens bomen geplant in de Gentbrugse Meersen. Geen groot nieuws, ware het niet dat de plantactie werd opgezet door private bedrijven. Astrid legt graag uit.

“De Stad Gent heeft als eerste lokaal bestuur in Vlaanderen sinds oktober 2019 meer dan 10 hectare nieuw bos zélf aangeplant. Het totaal is meer dan 93 hectaren. Vele hectaren zijn er dankzij allerlei partners met groene vingers, zoals Natuurpunt en de Vlaamse overheid. Maar ook dankzij partners waarvan je dat niet meteen zou verwachten, zoals van bedrijven zoals What’s Cooking, Cegeka, Nordend en CoolActivators vandaag. Met dank aan Forest Forward als ‘matchmaker’. ’t Is een fijne vaststelling dat bedrijven ook op déze manier maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat het bewustzijn er wel degelijk is, dat ook bedrijven een verantwoordelijkheid hebben in de strijd tegen klimaatopwarming en vóór het mentale welzijn van zoveel mogelijk mensen.”

De tuinen van de Gentenaars

‘De krachten bundelen’ blijft de enige manier om meer vooruitgang te boeken. Het stadsbestuur zoekt dan ook zelf samenwerking op zowat álle domeinen, en stimuleert die ook tussen anderen. Bovendien: telkens er bomen bij komen in Gent (of waar dan ook) worden mensen gelukkiger.

“Da’s bewezen, trouwens: er zijn wetenschappelijke studies die al hebben aangetoond dat de nabijheid van groen het mentale welzijn bevordert. Openbaar groen is dus zeer belangrijk voor de mensen, niet alleen om de gezonde lucht, om in te spelen of om naar te kijken. Tijdens corona hebben veel mensen ook zélf voor het eerst ingezien hoeveel deugd het doet om groen in de buurt te hebben. Vooral de parken, her en der in onze stad, zijn echt de ‘tuinen van de Gentenaars’!”

 

Een overzicht van alle Gentse parken en natuurgebieden vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant