Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker plant 10.000 bloemen in Wolterslaan

Vooruit Lokaal

Sunday 13

November 2022 17:53

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, heeft op vrijdag 11 november 2022 de eerste van 10.000 krokussen en narcissen geplant in de Wolterslaan.

“De bewoners hadden de steun gevraagd van onze Groendienst. Ik heb met veel plezier toegezegd om 10.000 bloembollen te schenken en die samen te planten. Een initiatief zoals dit is zeer belangrijk voor de samenhorigheid tussen de buren, om elkaar beter te leren kennen. Maar ook meer groen in straat en stad is natuurlijk superbelangrijk. Tijdens de moeilijke coronamaanden hebben een pak méér mensen ingezien het belangrijk is om gras en bloemen en struiken en bomen in de buurt te hebben – groene plekken om elkaar in te ontmoeten, of om gewoon van te genieten op jezelf.”

Prachtige bloemen voor de deur

Het stadsbestuur had evenwel corona niet nodig om dat te beseffen. “Wij investeren al van vóór maart 2020 heel veel in extra groen. In de grote ‘stadsbossen’ (zoals de Gentbrugse Meersen en de Vinderhoutse bossen), in grote wijkparken in de hele stad, in steeds meer bomen. ’t Is goed om zo’n schoon groen op wandelafstand te hebben, maar ’t is natuurlijk nóg beter als je prachtige bloemen en struiken gewoon voor de deur hebt, ook op plekken waar dat op het eerste gezicht niet zo evident is. In dichtbebouwde wijken zoals hiér, bijvoorbeeld. Dan kunnen dingen zoals groenslingers, straatgeveltuintjes en plantvakken met bomen wonderen doen.”

De Groendienst zal ook zélf nog heesters planten op de kop van de Wolterslaan en de Jan Delvinlaan.

Vanaf 3 april 2023 gaat het nieuwe wijkcirculatieplan in voege. Er heerst nog bezorgdheid in de Wolterlaan over wat dat gaat geven. In maart volgend jaar krijgt elke bewoner een infofolder. Er zullen stewards zijn bij de start, zodat meteen kan ingegrepen worden als het nodig is. En er komt sowieso een evaluatierapport tegen eind 2023, mét inbreng door de bewoners.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant