Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over Wijkbudgetproject in Muide: “Mooie bewonersinitiatieven op komst”

Vooruit Lokaal

Saturday 19

March 2022 18:38

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, heeft op zaterdag 19 maart 2022 in het Buurthuis van de Muide (in de Patrijsstraat) de eerste drie brievenbussen van het project ‘All for Muide, Muide for all’ voorgesteld. Da’s een project gesubsidieerd door het stedelijke Wijkbudget.

“Een fijn moment! Want je kan dan wel hard werken in het stadhuis, waar het écht op aan komt is het resultaat voor de mensen. Nu beginnen de dromen echt op te duiken, in de elf wijken van de eerste ronde van ons Wijkbudget. Zoals hiér, in de vorm van drie brievenbussen. Eigenlijk ‘fysieke uitnodigingen’ om boodschappen en ideeën te posten, waarna een stuurgroep die ideeën zal laten uitwerken door werkgroepen en activiteiten zal organiseren. Daar heb ik alle vertrouwen in: er zit al een ferm netwerk in de Muide, de bewoners en organisaties werken hier graag en goed samen. Daar gaat dus ongetwijfeld allerlei moois uit komen!”

‘Wijkbudget maakt stad écht beter’

Het initiatief komt van de Unie van Actieve Verenigingen, in samenwerking met de mensen van de stuurgroep, van het buurthuis, van de school, enzovoort. Kunstenaar en buurtbewoners Lieven van Holle maakte de brievenbussen.

Het Wijkbudget is de opvolger van het ‘Burgerbudget’ uit de vorige bestuursperiode, onder Daniel Termont als burgemeester. “Dat eerste experiment bracht een geweldige dynamiek op gang in de wijken. Mensen verenigden zich en maakten heel veel mooie dingen. Bij het begin van deze bestuursperiode hebben we dan ook gezegd: op dié weg gaan we verder. Meer nog: we gaan er ‘een schep of twee bovenop doen’. We hebben de procedure bijgestuurd en het budget maal vijf gedaan (naar meer dan 6 miljoen euro in totaal), omdat we er van overtuigd zijn dat deze manier van werken onze stad écht beter maakt. Mensen krijgen zo de kans om hun eigen dromen waar te maken, om samen hun wijk beter te maken.”

 

Alle info over het Wijkbudget vind je op www.wijkbudget.gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant