Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over verbouwingen De Koer: ‘Trots op plekken zoals deze’

Vooruit Lokaal

Monday 02

October 2023 10:21

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, heeft op zaterdagmiddag 30 september de nieuwe keuken en het geweldige heringerichte binnenpleintje van ‘De Koer’ in de Meibloemstraat (in het hart van de Brugse Poort) ingehuldigd.

“Ik ben hier ‘kind aan huis’ geweest toen hier nog een wijkafdeling van Vooruit (toen sp.a) zat. Meer dan 100 jaar geleden is alles hier ontworpen door Ferdinand Dierkens, de architect die ook het prachtige ‘Ons Huis’ (op de Vrijdagmarkt) en De Vooruit (het gebouw dus) heeft ontworpen. Déze verbouwingen, die hadden iets méér voeten in de aarde… Daar kwam ‘een klein viruske’ tussen. Maar kijk, ook dát is gelukt. Met vereende krachten, alweer. De Stad Gent heeft daar haar rol in gespeeld, maar de grote groep vrijwilligers, die hebben het gedáán, weliswaar bijgestaan door professionelen. Proficiat!”

Samen onze buurten beter maken

Politiekers krijgen wel eens de vraag ‘Waar ben je trots op?’ Naar het eind van een bestuursperiode is dat één van dé klassiekers. “Ik kan dan absoluut zeggen: op plekken zoals deze. Hier komen heel veel dingen samen, als het gaat over hoe wij samen onze buurten beter maken, op basis van wederzijds vertrouwen, zoals we dat bijvoorbeeld ook doen binnen het Wijkbudget. Het stadsbestuur zorgt voor het reglement, centen en ondersteuning. Als mensen en organisaties de kansen ook effectief grijpen, dan is dat geweldig. Als die zich samen zetten, ideeën uitwisselen, goeie afspraken maken en letterlijk aan de slag gaan, dan krijg je dus vree wijze plekken zoals De Koer!”

Meer knuffelen!

Sommigen – de oppositiepartijen N-VA en VB vooral - zijn daar tegen. Die spreken over ‘knuffelsubsidies’ en geven daar een negatieve betekenis aan. Astrid zet zich daar fel tegen af.

“Dat maakt dan meteen het verschil duidelijk. Wat mij betreft kan er niet genoeg geknuffeld worden, letterlijk en figuurlijk, als het gaat om dit soort samenwerkingen, met dit resultaat… Al die mensen die hier graag samenkomen, om naar live muziek te luisteren, naar films te kijken, te tuinieren, te koken, enzovoort: ík vind dat geweldig. Daar zal ik mij blijven voor inzetten.”

 

Alle info vind je op www.dekoer.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant