Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over speeltuin in Oostakkerdorp: “Helemaal van en voor jullie!”

Vooruit Lokaal

Tuesday 09

May 2023 09:36

De Dekenij Oostakkerdorp organiseerde op zaterdag 6 mei 2023 een bijzonder feestje voor de eerste verjaardag van het nieuwe dorpsplein. Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, was daar met veel plezier bij, want ook de kersverse speeltuin voor de kinderen werd officieel ingehuldigd.

“De taart was er al: een vree schoon plein, mét veel groen. Daar hebben we eind vorig jaar zelfs een ‘Openbaar Groenaward’ voor gekregen, van de Vereniging Voor Openbaar Groen. De jury was geweldig onder de indruk van de creatieve aanpak. We hebben nieuw groen geplant, veel oppervlakte onthard en speelelementen toegevoegd, en dat allemaal mét respect voor het aanwezige erfgoed. De Oostakkernaars wilden graag een sfeervolle en toegankelijke tuin om mekaar te ontmoeten, én ruimte om kermissen en feesten te organiseren, én een avontuurlijke speelplek voor kinderen. Nu die speeltuin helemaal klaar is, is ook de kers op die lekkere taart er!”

De speeltuin heeft een zandzone met een klimboog, een draaischijf en een duikelrek. Er is bovendien een avonturenparcours met 76 rotsblokken; er zijn grachtjes, draaistammetjes en waterfietsen. “En sinds kort zijn er zelfs beestjes (maar niet écht): een houten zwijntje en schaapjes, als verwijzing naar ‘den Dries’. Typisch Oostakker, helemaal van en voor jullie!”

Ook Sint-Laurentiuspark wordt vernieuwd

Ondertussen werd de oudere jeugd al bevraagd over wat ze graag zouden willen in de lege speelzone in het mooie oude Sint-Laurentiuspark, in de buurt van het dorpsplein. “Een plek om te chillen, om te picknicken, avontuurlijke speeltoestellen voor de stoere gasten, en ook gewoon open ruimte om te voetballen of voor ander sport en spel in groep. Dat kómt allemaal, maar da’s voor in ’t najaar.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant