Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over ‘Snapde?!’: ‘In Nieuw Gent zó veel talent!’

Vooruit Lokaal

Friday 01

April 2022 11:23

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, heeft op donderdag 31 maart 2022 de première van de film ‘Snapde?!’ ingeleid, in de kerk op het Rerum Novarumplein in Nieuw Gent. “Het beeld dat de ‘buitenwereld’ heeft van deze wijk is helaas vaak negatief. Denk maar aan de televisiereeks ‘Niveau 4’ dat eenzijdig focuste op overlast en misdaad. Maar dat beeld gaat dus veranderen want nu hebben we ándere TV, van en door de bewoners, met de (financiële) steun van de Stad Gent. Een film die de trots toont van de bewoners; die de samenhorigheid en de solidariteit toont die hier de toon zet.”

Samen we wijk nog beter maken

In september 2021 ging ‘De Serre’ nog open, óók een initiatief van en door de bewoners. Net daarvoor was er al de nieuwe sportkooi op de speelplaats van De Panda, de voorbode van het nieuwe park ‘tussen de blokken’. “En zo staat er hier nog veel te gebeuren, met de vervanging van de zes woontorens in de Kikvorsstraat als de ‘motor’ van de hele vernieuwing van de wijk. Hier zit bovendien zó veel talent! Hier werken elke dag zó veel mensen en organisaties samen, positief, constructief, om er het beste van te maken. Een ‘tegenoffensief’ zoals ‘Snapde?!’, dat gaat dan bijna vanzelf… De mensen van Nieuw Gent zullen in ons, als stadsbestuur, altijd een medestander vinden als het gaat om samen de wijk nog beter te maken.”

Postuum hulde aan Simone

Net voor de film startte kregen de hoofdrolspelers nog een mooi cadeautje, als passende hulde. Helaas moest dat voor één iemand postuum. “We hebben net afscheid moeten nemen van Simone, een warme madam. Een ferme madam, ook. Zeer actief in de wijk, elke keer present op het buurtontbijt, geregeld in De Serre, en altijd in voor een potje petanque. Iemand met een bijzonder engagement voor de wijk in het algemeen en de buren in het bijzonder – het feit dat ze aan de film heeft meegewerkt, is daar een schoon voorbeeld van.”

Isabelle, haar dochter, kreeg van Astrid de attentie voor Simone. “Opdat we haar nooit zouden vergeten.”

 

De docu 'Nieuw Gent, Snapde?!' wordt nog vier keer vertoond, telkens in een andere wijk - check de data & plaatsen op de website van de Stad Gent

Alle info over het leven in – en de plannen voor – Nieuw Gent vind je op de website van Nieuw Gent Vernieuwt


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant