Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over nieuw amfitheater in Malem: ‘Het knettert hier langs alle kanten’

Vooruit Lokaal

Tuesday 02

May 2023 09:51

Tijdens de vijfde editie van het buurtfestival ‘Planeet Malem’, op zaterdag 29 april 2023, heeft Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, het gloednieuwe amfitheater op het Weerstandsplein officieel ingehuldigd.

“Alweer iets vree wijs dat is gemaakt na veel nadenken en gesprekken door veel mensen, jong en oud. De creatievelingen van Studio Karkast hebben van alle ideeën deze fantastische een ontmoetingsplek gebouwd, een perfecte buitenklas voor de school, een showplek voor de Circusplaneet. Het plein zelf kreeg trouwens ook een nieuwe, frisse look. De Groendienst heeft nieuwe struiken en bomen geplant, en de voetpaden rondom onthard, zodat de omgeving van het amfitheater nu helemaal rolstoeltoegankelijk is. Het amfitheater zelf is geschikt voor grote en kleine mensen, iedereen vindt hier altijd een goed plekje.”

In de winter zal het amfitheater ‘op stal staan’ onder de luifel van ’t Groot Plein zodat het langer mee gaat.

Zotte ideeën en goesting

“Het is in elk geval alweer een fantastische dag! Ik heb minder dan een jaar geleden de vierde editie van Planeet Malem geopend. Een maand daarna stond ik hier al opnieuw om het tijdelijk buurthuis op het Landingsplein te openen. Ondertussen bougeert er hier nog van alles. Er zijn moestuinbakken beheerd door bewoners, workshops voor kinderen op woensdagnamiddag, speelpleinwerking. Er was een tijdelijke buurtwinkel. Er is ‘Cine Malem’. ‘Let’s Save Food’ zit hier ondertussen ook. Binnenkort een grote rommelmarkt. Enzovoort. Het knettert langs alle kanten… vooral in de koppen van heel veel mensen die zotte ideeën hebben, en vooral goesting om sámen dingen te doen.”

Met dank aan het Wijkbudget

De vijfde editie van Planeet Malem is de tweede editie ‘nieuwe stijl’: groter, met meer activiteiten en meer volk, dan een subsidie (89.000 euro) van het Wijkbudget. “Ik ben daar uiteraard blij om. Het is dé manier om onze buurten – en uiteindelijk de hele stad – letterlijk samen te maken. Laat de ideeën maar van de Gentenaars komen. Er mag ‘nen oek of twee af zijn’, dat geeft niet: geef ze vertrouwen, geef ze centen, geef ze raad, en laat ze vooral hun dromen waarmaken. Dan krijg je prachtige dingen zoals dit.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant