Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over ‘Buur en Natuur’: “Fijn initiatief mét geweldig resultaat”

Vooruit Lokaal

Saturday 20

May 2023 18:14

Tussen juli 2021 en december 2022 bracht het project ‘Buur en Natuur’ bijna 300 nieuwkomers en andere Gentenaars samen voor een wandeling in de natuur. Het project is een samenwerking tussen Natuurpunt Gent en Amal vzw, het Gentse lokale inburgeringsagentschap. Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen en voorzitter van Amal, was er bij op het slot- en doorstartfeestje in de Bourgoyen op zaterdag 20 mei 2023, samen met zo’n 40 deelnemers en vrijwilligers van Buur en Natuur.

“Een eenvoudig idee, een subsidie van Samen Aan Zet en mensen samenbrengen die het ook doén: dan krijg je een fijn initiatief zoals dit, mét een geweldig resultaat. Fijn om te zien dat zoveel nieuwkomers ook op déze manier meer en beter Nederlands kunnen oefenen, vrienden maken en hun netwerk uitbreiden. Ik ben blij dat ze dat doen in de natuur. En voor sommigen is het zelfs een opstap naar vrijwilligerswerk. Schitterend!”

Eén nieuwkomer werd zelfs lid van de werkgroep ‘Diversiteit en Toegankelijkheid’ van Natuurpunt, en start in juni bij de Gentse afdeling als ondersteuner Diversiteit en Toegankelijkheid.

‘Anders wandelpraten’

“We hebben bovendien blijkbaar opnieuw van alles in gang gezet, met ons pionierswerk in Gent”, besluit Astrid. “Natuurpunt Turnhout heeft een vergelijkbaar project opgezet. En zo zullen er ongetwijfeld nog volgen. En er is ook al de spin off ‘Anders wandelpraten’, waarbij vrijwilligers van Natuurpunt Gent en Gentenaars op stap gaan, in de natuur, met mensen met een grote psychische of mentale kwetsbaarheid en hun begeleiders, in samenwerking met het psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge.”

 

Zelf mee wandelen? Dat kan! Schrijf in op de website van Amal


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant