Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker over Baudelopark: ‘Voor de zomer van 2022 klaar!’

Vooruit Lokaal

Tuesday 22

February 2022 14:27

Een vraag die bij heel wat Gentenaars op de lippen brandt, is: zal het Baudelopark klaar zijn voor de Gentse Feesten 2022? Ons gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke stelde die vraag daarom ook officieel aan Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, tijdens het ‘vragenuurtje’ voor de gemeenteraad van 21 februari.

En Astrid had goed nieuws: “Jazeker, de Gentse Feesten zullen kunnen doorgaan in het park! Het grootste deel van de werken is achter de rug. De omliggende straten (Baudelostraat, Koning Willem I-kaai) zijn omgevormd tot woonerf; de rioleringen zijn aangepakt; de kaai aan de Leie is verlaagd; en de Rembert Dodoensdreef is vergroend als parktoegang. De nieuwe centrale padenstructuur ligt er, en er is zelfs een klein bruggetje gemaakt om de wortels van een hele mooie oude linde te sparen…”

De laatste grote werken (de afwerking van het basket-en voetbalveld op het schoolplein aan het Secundair Kunstinstituut, het laatste stuk van de Bibliotheekstraat die omgevormd wordt tot woonerf) worden nog voor de Paasvakantie afgerond. De beplantingen dan meteen daarna.

“Na Pasen zullen er enkel nog kleinere afwerkingen zijn (de laatste beplanting, het inzaaien en kleinere aanpassingen). Tegen begin juni worden de nagelnieuwe speeltoestellen geplaatst. Eind juni, ten laatste begin juli zullen we het vernieuwde park dan officieel inhuldigen met een passend pré-Gentse Feesten-feestje voor de Gentenaars. Want geef toe: zo’n mooie realisatie kunnen we niet zomaar laten passeren!”

Volg de werken op de voet op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant