Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent tweede editie van ‘Cinémalem’

Vooruit Gent

Monday 04

September 2023 11:55

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, heeft op zaterdagavond 2 september 2023 de tweede editie van ‘CinéMalem’ ingeleid, op ’t Groot Plein in de Normandiëlaan.

“Ik kan het niet genoeg herhalen: wat een fijne bruisende buurt! Met een geweldig middenveld en veel creatieve mensen met hersens die nooit stil staan, die altijd broeden op ideeën om de wijk nog beter te maken; om het hier nóg plezanter te maken. En: ‘samen naar de cinema’, dat ís ook plezant natuurlijk. Ik ben blij dat we als stadsbestuur van alles mee mogelijk hebben gemaakt, met de steun van ons Wijkbudget. Circus met ‘Planeet Malem’, een nieuw amfitheater, moestuinbakken, enzovoort. ’t Blijkt ook een duurzame investering, want we hebben van alles mee in gang gezet, dat ook nadat het geld van het Wijkbudget is opgebruikt, zal blijven voortbestaan. Dat doet mij dan nog eens dúbbel plezier.”

Verhalen van echte mensen

De tweede editie van ‘Cinémalem’ startte met de kortfilm ‘Gastarbeiders’ en de documentaire ‘De Textielarbeiders’, over de recente migratiegeschiedenis naar en in Gent. “Beide maatschappelijk zeer relevant, over onthaal en integratie, dik 50 jaar geleden, en welke lessen we daar vandaag nog altijd uit kunnen halen. Geen theorie, geen statistieken, maar verhalen van en over échte mensen met echte dromen, en hoe daar (letterlijk) hard aan te werken…”

De organisatie is in handen van Ilja Van Braeckel, vzw AlleMalem en Buurtwerk Stad Gent. De programmatie op 2 september is van jongerenwerking ’t Groot Plein, Averroes en vzw Voem.

De volgende drie zaterdagen is er opnieuw cinema, telkens op een andere plek in de wijk, telkens door andere organisaties geprogrammeerd. Het materiaal (zoals het scherm) kan ook gebruikt worden door andere bewoners en organisaties.

 

Alle info vind je op de facebookpagina van Buurtwerk Rooigem en Malem


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant