Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent speeltuig in Baudelopark: ‘Kers op de taart’

Vooruit Lokaal

Tuesday 20

December 2022 14:15

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op dinsdag 20 december 2022 het prachtige grote speeltuig in het Baudelopark geopend. Dat mag je letterlijk nemen: samen met de kinderen van basisschool De Triangel nam ze de werfhekkens rond het speeltuig weg, nadat het definitief gekeurd werd.

“Dit is de laatste stap in de schitterende heraanleg van het park, de kers op de taart. Wereldwijd waren er problemen met de leveringen van speeltuigen, maar nu ís het er. Een mooi kerstgeschenk! We kozen voor één samenhangend element, een duidelijke plek om te spelen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Praktisch voor de kinderen, de ouders én de andere parkbezoekers. ’t Is een transparant tuig dat doorzicht geeft naar het water, de paden en de rest van het park.

Een stoere S-vormige stalen ‘ruggengraat’ meandert tussen de bomen en verbindt de oost- en westkant. Het tuig heeft een schommelbed, een hangmat, een vogelnestschommel en een dubbele schommel; twee glijbanen met platform en een toegangsnet; en aan de kant van de Leie een nestenboom met een net om in te klimmen en klauteren.

“Het Baudelopark is gekend als één van dé ‘places to be’ tijdens de Gentse Feesten. De andere 50 weken van het jaar was het eigenlijk niet veel meer dan een open ‘doorsteekplek’. Tot de heraanleg. Nu is het een schitterende groene ontmoetingsplek in het hart van de stad. De grindpaden werden vervangen door voor iedereen toegankelijke betonnen fiets- en wandelpaden. Er staan bessenstruiken, er zijn zitplekken, en de verlaagde kade is een soort Gentse ‘Riviera’, een nieuwe hotspot voor fijne apertiefafspraakjes in de zomer.”

Het park is nu 44 procent groter dan voor de heraanleg.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant