Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent ‘Robinson Crusoëpark’

Vooruit Lokaal

Wednesday 30

November 2022 11:03

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, straalt: het Robinson Crusoëpark, op de hoek van het Bataviapad en de Schipperskaai/Koopvaardijlaan, is vanaf nu open.

“Langs de Schipperskaai bouwt het stedelijke Stadsontwikkelingsbedrijf (in samenwerking met Schipperskaai Development nv) 400 woningen binnen het project de Nieuwe Dokken. Het Robinson Crusoëpark is het eerste van twee groengebieden tussen de gebouwen van 'de Nieuwe Dokken' dat klaar is (naast het grotere Kapitein Zeppospark). Een plek voor de buurt waar iedereen welkom is. Het is een klein park, maar met een grote sociale functie. Bewoners kunnen er gaan wandelen en elkaar ontmoeten, kinderen kunnen er spelen, jongeren afspreken.”

Het Crusoëpark is 3.265 vierkante meter groot en heeft onder andere een speelgazon en betonnen zitbanken, die op termijn nog houten zittingen krijgen. Het doel is dat elke Gentenaar op maximaal 150 meter van huis van zo'n groene ontmoetingsplek kan genieten. “In het park is ook een opvallend maritiem element aanwezig: een oude zeeboei uit de Noordzee. Het nieuwe Bataviapad, dat door het park loopt, verbindt de Schipperskaai met de Koopvaardijlaan. De private partner staat drie jaar in voor het onderhoud, daarna wordt de groenzone kosteloos overgedragen aan de Stad.”

De eerstvolgende woongroenzone is vergelijkbaar van grootte en ligt ook tussen de Schipperskaai en Koopvaardijlaan, naast stadsschool Melopee. De aanleg van de woongroenzones en wijkparken is onderdeel van het grotere stadsvernieuwingsproject De Oude Dokken.

 

Alle info op https://stad.gent/nl/oude-dokken


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant