Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent Reigersparkje: ‘Gedeelde tuin van de buurtbewoners’

Vooruit Lokaal

Monday 23

May 2022 11:52

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op zondag 22 mei 2022 het Reigersparkje (in de Reigerstraat, achter het Sint-Pietersstation) officieel geopend.

“Ik was er al bij in oktober 2019, toen we de eerste boom hebben geplant. Ondertussen kwam de coronacrisis er tussen… Maar óndanks dat is er in onze stad ferm verder gewerkt aan ’t openbaar groen. Deze officiële opening hadden de buurtbewoners nog tegoed. ’t Is een fantastisch project: een prachtig stuk natuur middenin de stad, waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten maar ouderen ook kunnen genieten van de rust, en vooral ook: een plek waaraan veel is samengewerkt. Het Reigerspark is bovenal de gedeelde tuin van de buurtbewoners – mét een insectenhotel, én een boekenruilkastje!”

Het plan voor het park kwam er op initiatief van enkele bewoners. Die kregen centen uit het ‘Burgerbudget’, de voorganger van het Wijkbudget Gent, in de vorige bestuursperiode. In augustus (de levertijden zijn lang tegenwoordig) komen er nog twee klim- en klauterelementjes, een hangmat en een boshuisje voor de allerkleinsten bij. Het parkje zal worden beheerd door onze Groendienst samen met de buurtbewoners. Er komen onder andere gezamenlijke plantacties.

“Vorige week heb ik het ‘Herman Pillaertpark’ mogen openen in ’t Rabot. Gisteren was ik in ’t Prinsenhof, om er de ‘Rozanetuin’ te openen. Het gaat echt geweldig goed vooruit. Sinds ik gestart ben (begin 2019) heb ik al 21 nieuwe of vernieuwde parken mogen openen. In 2019 hadden we 64 wijkparken van minstens 1 hectare groot, daar zijn er nu al zeven bij gekomen en we werken ondertussen hard verder aan nog zeven andere. Er kwam in Gent trouwens ook al 82 hectaren bos bij, het meeste in heel Vlaanderen. We zouden tegen eind 2025 150.000 bomen planten – wel, we zaten begin dit jaar, halfweg de bestuursperiode, al aan 137.000. Dat komt dus helemaal goed.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant