Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent portaal Leeuwenhof: “Maakt Vinderhoutse Bossen nóg aantrekkelijker”

Vooruit Lokaal

Sunday 16

October 2022 17:23

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, heeft op zaterdag 15 oktober 2022 het portaal Leeuwenhof feestelijk geopend. Alwéér een heuglijk moment voor de Gentenaars.

“Leeuwenhof is één van de drie toegangen tot de Vinderhoutse Bossen. Die nieuwe toegangspoort zal de aantrekkingskracht nog groter maken. De Vinderhoutse Bossen is nu al één van de favoriete wandelplekken van Gentenaars. De boomgaard, de picknickplek, de speelzone en de grotere parkeerruimte voor fietsen, dat zijn serieuze troeven. Die maken de beleving nog mooier. Voor iederéén - letterlijk, want er is meer zitgelegenheid en de heraanleg van de fiets- en wandelpaden maakt het ook voor minder mobiele personen prettig om te komen.”

Sinds de start in 2012 is al meer dan 50 hectare bosuitbreiding gerealiseerd in de Vinderhoutse Bossen, door de Stad Gent en (grotendeels) door de Vlaamse Land Maatschappij. En er staat nog van alles te gebeuren: werken aan de andere twee portalen (De Campagne en Claeys-Boüüaert), de realisatie van de Groene Velden Noord (in Lievegem) en de herinrichting van de Bosstraat.

“Morgenmiddag ben ik al terúg in de Vinderhoutse Bossen”, lacht Astrid. “Dan organiseren we er onze ‘plantdag’ voor het nieuwe geboortebos dat hier komt, naast de geboortebossen die er al zijn in Gentbrugge en Zwijnaarde. Daar gaan we opnieuw veel jonge ouders gelukkig mee maken!”

Al 137.000 bomen extra

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de nabijheid van groen het mentale welzijn bevordert. Tijdens corona hebben veel mensen ook zelf ingezien hoeveel deugd het doet om groen in de buurt te hebben. Daarom investeert het stadsbestuur fors in extra groen.

“Vooral onze parken zijn echt de ‘tuinen van de Gentenaars’. Zeer belangrijk voor de mensen die in een klein huis zónder tuin wonen, in een dichtbebouwde wijk. Ik heb, sinds ik schepen van Openbaar Groen ben geworden begin 2019, al 22 kleine en grote parken mogen openen of heropenen. Dat doet mij veel plezier. Onze ambitie was ook niet min. We wilden graag dat er tegen 2025 in Gent 150.000 bomen bij zouden komen. Wel, we zitten nú al ongeveer 137.000 bomen extra. Dat komt dus goed… en als het kan, doen we gewoon voort natuurlijk!”

 

Alles over natuurgebieden, parken en speeltuinen in Gent op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant