Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent ‘Parkour’ onder E17 in Gentbrugge

Vooruit Gent

Saturday 10

June 2023 20:34

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, mocht op zaterdag 10 juni 2023 de ‘parkour’-installatie door Flow de Gand inhuldigen, bij Corrid’or onder het E17-viaduct in Gentbrugge. ‘Parkour’ is een in Frankrijk ontstane bewegingsdiscipline waarbij vooral jonge mensen zich met sprongen, klimwerk en rollen door de stad bewegen.

“De Stad heeft dit mee mogelijk met een restbedrag uit het Wijkbudget. Maar wát hier gebeurt is uiteraard helemaal de verdienste van de mensen van Corrid’or zélf: een geweldige mix van toekomstige marktjes, sport, spel en nog veel meer wijze dingen. Een ‘hangplek’ noemen ze ’t ook, in de goede zin van dat woord, voor jong en oud. Groen, inclusief, speels en creatief. De graffitiwerken op de pijlers van het viaduct hebben de boel hier al serieus opgevrolijkt. Op Paaszondag was er al de paaseierenraap door de buurtkinderen. Niet zo lang geleden zijn er ook bloemen gezaaid samen met de volkstuiners en buurtbewoners.”

Fijn bondgenootschap

Hoé dat allemaal gebeurt is voor Astrid minstens even belangrijk. “Zes indieners van een Wijkbudget-idee hebben zich samen gezet, drie daarvan hebben zich uiteindelijk verenigd in Corrid’Or. Dat fijne bondgenootschap denkt er ondertussen over na om ook nog samen te werken met andere partners, zoals de Volkstuinen, Sportaround, en ‘t lokaal dienstencentrum Speltincx. En de sporthal is óók in de buurt, én Asgaard, én deVierdeZaal, dus wie weet wat volgt er nog allemaal… Sowieso zal gelijk wie uit de buurt die een goed idee heeft voor een activiteit (eenmalig of zelfs langdurig) hier terecht kunnen. Dat mensen zich op die manier verenigen is evenzeer waar het ons om te doen is. Ook op die manier doe je aan samenlevingsopbouw, zorg je voor een positieve sfeer in de wijk.”

Experimenteren met functies

Tegelijk kijkt de Stad Gent naar de langere termijn. Ook daarvoor dienen dit soort tijdelijke invullingen. “We hebben afgesproken met de initiatiefnemers dat ze hier, samen met anderen uit de buurt, gaan experimenteren met de mogelijkheden van en functies op deze plek. Ze gaan van hun bevindingen een verslag maken en ons dat bezorgen. Dat zal ons een beeld bieden van wat hier werkt en niet werkt. En dat kunnen we dan weer meegeven aan ’t Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, om mee op te nemen in de studie over de toekomst van deze plek.”

 

Alle info over Corrid’or op facebook


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant