Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent ‘De Graskuip’ in Citadelpark

Vooruit Gent

Wednesday 27

March 2024 17:27

Het heeft, letterlijk en figuurlijk, heel wat voeten in de aarde gehad, maar op woensdagmiddag 27 maart 2024 was het zover: Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, opende de nieuwe groenzone in het Citadelpark, op de plek waar vroeger de betonplaat lag van Hal 6. Tot groot jolijt van de kinderen van het 6de leerjaar van de Désiré Van Monkhovenschool, die de nieuwe naam kozen: ‘De Graskuip’.

“De betonvloer is vanaf mei 2023 helemaal uitgebroken. In totaal onthardden we 2.750 m², ongeveer even groot als een half voetbalveld. 514 ‘Stelconplaten’ (die de aannemer gaat hergebruiken) en de betonnen tussenstukken werden weggehaald. In de plaats kwam een glooiende speel- en ligweide, een bloemrijke wadi, fleurige plantenborders en grote solitaire bomen. Tegen de gevel van het Kuipke komt er nog een klimconstructie met klimplanten. ’t Is een prachtige extra groenzone in een park dat al één van de allermooiste van onze stad is!”

De inhuldiging werd gevierd met een paaseierenraap voor kinderen uit de buurt.

Nieuwe naam: ‘De Graskuip’

De nieuwe groenzone moest natuurlijk nog een passende naam krijgen. Die werd niét in het stadhuis gekozen.

“We geven tegenwoordig de Gentenaars de kans om de naam te kiezen voor zo’n plekken in hun stad”, zegt Astrid, die ook schepen van Participatie is. “We hadden al een ‘erekoer’ en een ‘rozentuin’ in het Citadelpark. Tot 25 februari verzamelden we ideeën voor de naam. Uit alle voorstellen koos een selectiecomité 7 namen. Tot 10 maart konden de mensen online stemmen op de naam die ze het mooiste vinden. ‘De Graskuip’, een voorstel van de kinderen van de Désiré Van Monkhovenschool in de buurt, haalde het. Mooi!”


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant