Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker opent ‘Baracuna’ op Jan Yoensplein

Vooruit Gent

Saturday 20

April 2024 09:42

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, mocht op vrijdagavond 19 april 2024 ‘Baracuna’ officieel openen. Dat is de vernieuwde cafetaria bij het Jan Yoens-sportveld in de Bloemekenswijk, waar nu verschillende organisaties samen gebruik kunnen van maken.

“Als ik het (lange) voortraject én het uiteindelijke resultaat overschouw, dan wéét ik dat hier, op een heel slimme manier, van verschillende noden één grote mooie deugd is gemaakt. De vzw ‘t Bloemekensforum (die mensen uit de buurt samenbrengt) was op zoek naar een nieuwe plek. Ook de sportclubs zochten naar een plek om opnieuw letterlijk binnen te kunnen zitten na het sporten. FC Dracuna bijvoorbeeld, de buurtvoetbalclub met oud-KAA Gent-speler Vadis Odjidja als peter, is hier net gestart en wil dat óók. Én er was een Wijkbudget-idee om een ontmoetingsplek in de wijk in te richten. Wat doen we dan in Gent? Dan zetten we ons allemaal samen en bekijken hoe we dat ook samen kunnen aanpakken.”

‘Maak er iets moois van!’

De stedelijke Sportdienst en beheerder Farys hebben geïnvesteerd in de infrastructuur, er is een overeenkomst met ’t Bloemekensforum (dat ook zelf investeerde in de inrichting van de cafetaria) en er zijn goeie afspraken over gedeeld buurtbeheer met alle clubs.

“Conclusie: letterlijk iederéén wordt er beter van, met dank aan heel wat vrijwilligers die geschilderd hebben. Vzw Labeur deed de werken zelfs op basis van een ontwerp dat vrijwilliger/interieur-designer Bert van DUIF sponsorde. Er zijn nóg noden zijn, daarover is al overleg geweest, maar daarover zal het volgende stadsbestuur moeten beslissen. Dat start al begin december en het wenslijstje ís er al, dus dan kan dan snel bekeken worden wat wanneer mogelijk is. Maar goed: ondertussen kan het hier dus volop losbarsten. Dit is echt een schoolvoorbeeld van geslaagde samenwerking tussen de Stad en middenveldorganisaties. Dat soort samenwerking is de basis van ons beleid en dus ook van heel veel succesverhalen in onze stad. Nu is ’t aan jullie, maak er iets moois van!”


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant