Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker onthult bijzondere muurschildering van street artist Felipe

Vooruit Lokaal

Thursday 02

March 2023 16:10

Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, heeft op donderdag 2 maart 2023 een prachtige muurschildering van Felipe bij Amal vzw (in de Blekerijstraat) voorgesteld aan de pers en het publiek. Astrid, die ook voorzitter is van het lokale inburgeringsagentschap Amal, doet zelf het verhaal.

“Van 25 februari tot en met 3 maart is het ‘Week van de vrijwilliger’. Om de vrijwilligers bij Amal in de kijker te zetten, vertellen vier mensen over vrijwilligers die iets voor hun betekenen. ‘Street artist’ Felipe uit Colombia vereeuwigde hun verhalen in een kleurrijke muurschildering. Hij is al een jaar en vijf maanden in België. Bijzonder is dat Felipe op dit moment zelf een inburgeringstraject volgt bij Amal. Aan ENTR, het café-restaurant van De Centrale in de Ham, is ook al een muurschildering van hem te zien.”

De vier verhalen gaan allemaal over projecten van Amal. Irina praat over vrijwilligers Adinda, Jan en André van het project ‘Conversatietafels’; Bernd over logistiek vrijwilliger Marc. Elke praat over vrijwilligers Mariya, Alena B en Alena die met crisistolken voor Oekraïners bezig zijn. En Thomas praat over vrijwilliger Viktoryia van het project ‘Ambassadeurs’.

Amal: schone vlag voor de lading

‘Amal vzw’ is sinds 27 februari 2023 de nieuwe naam van IN-Gent vzw, het Gentse lokale inburgeringsagentschap. Het voert campagne met de slogan ‘We zijn AMAL Gent’.

“Amal heeft veel betekenissen, in verschillende talen: hoop, puur, schoon, goeie daad, hard werk, ambitieus, veelbelovend”, verduidelijkt Astrid. “Een schone vlag voor de lading. En héél toepasselijk in de Gentse spreektaal, geen toeval. Tegelijk is het een uitgestoken hand. Wij willen van Gent de meest inclusieve stad van het land maken, omdat we er van overtuigd zijn dat iedereen er beter van wordt als nieuwkomers kansen krijgen. Op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld. Onze ambitie is om élke Gentenaar, élke Gentse organisatie, élk bedrijf persoonlijk en op maat de kans te geven die inclusieve stad méé te maken… en die mee te máken.”

 

De volledige verhalen vind je op de (nieuwe) website www.amal.gent

Amal zoekt nog vrijwilligers voor de conversatietafels. Wie dat wil kan zich aanmelden door te malen naar [email protected]


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant