Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker ondertekent ‘Bomencharter’: “Al 137.000 extra bomen in Gent sinds 2019!”

Vooruit Lokaal

Monday 14

March 2022 15:19

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op maandag 14 maart 2022 het ‘Bomencharter’ ondertekend. Eind 2019 al, werd de Groendienst gecontacteerd door initiatiefnemer Jo Maes. Via het charter engageren Vlaamse steden en gemeenten zich om in de periode 2019-2024 een bepaald aantal bijkomende bomen te planten, ongeacht of dit door henzelf of door een partner (provincie, Vlaamse overheid, bosgroep, natuurvereniging, ...) wordt gedaan.

“Natúúrlijk vinden we meer bomen in onze stad belangrijk, niet alleen in de strijd tegen klimaatopwarming maar ook voor het fysieke en mentale welzijn van de Gentenaars. De coronatijden hebben ons getoond hoe belangrijk het is om een fijn park of bos(je) in de buurt te hebben. Voor veel mensen die in een dichtbebouwde wijk wonen zijn die parken en bossen hun tuin, waarin ze spelen met de kinderen of tot rust kunnen komen.”

Zelfs beter doen dan ambitie?

De Stad Gent wil in de huidige bestuursperiode 150.000 bijkomende bomen aanplanten. “We engageerden ons om - samen met onze partners - 90 hectare nieuw bos op Gents grondgebied aan te planten. We zaten halverwege, op 1 januari 2022, al aan bijna 82 hectare (waarvan 21,6 hectare als Stad zélf aangeplant, geen enkele andere gemeente in Vlaanderen doet beter). Dat nieuw bos, en de bijkomende straatbomen, zijn samen nu al goed voor zo’n 137.000 bijkomende bomen sinds 2019. Ook onze ambitie waarmee we het Bomencharter ondertekend hebben, 150.000 nieuwe bomen, zullen we dus zeker halen… en wellicht zelfs beter doen!”

Alle info over het Bomencharter vind je op https://bomencharter.be/


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant