Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker: ‘Lichtfestival toegankelijk gemaakt voor iedereen!’

Vooruit Gent

Thursday 25

January 2024 16:00

Van 31 januari 2024 tot en met 4 februari vindt in Gent opnieuw het Lichtfestival plaats, een prachtig evenement waar telkens honderdduizenden mensen op afkomen, waaronder heel veel Gentenaars. Ook mensen met een beperking kunnen daar nu volop van genieten. Daar is Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, terecht trots op.

“Op de website www.lichtfestival.gent staat onder ‘Praktisch’ alle info over toegankelijkheid. Daar hoort nu ook een gloednieuwe kaart bij waarop alle toegankelijkheidsinfo over het parcours is op aangeduid: slechte kasseistroken en de mogelijke alternatieve route om die te vermijden, alle rustbanken, toegankelijke- bus en tramhaltes en het dichtstbijzijnde toegankelijke sanitair. Er zijn ook 71 extra gratis bovengrondse parkeerplaatsen voor mensen met een beperking.”

Ook voor doven en blinden/slechtzienden

“Tijdens het festival kan men op de website de info per kunstwerk laten voorlezen, de teksten werden vooraf ingesproken. Voor doven die Vlaamse gebarentaal gebruiken is er voor elk kunstwerk ook een video met de uitleg in die taal. Al die initiatieven samen, dat is écht samen werken aan inclusie voor iedereen! Daardoor kreeg ons Lichtfestival opnieuw het label ‘Toegankelijk Event’ van Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid.”

Het parcours loopt door het historische centrum en is 7,2 km lang.

Mensen met een beperking kunnen met al hun vragen terecht bij het team van de toegankelijkheidsambtenaar via mail op [email protected] (of telefonisch op 09 267 03 00).

 

Alle info op www.lichtfestival.gent


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant