Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker lanceert campagne tegen online haatspraak

Vooruit Lokaal

Wednesday 04

October 2023 15:44

Astrid De Bruycker, onze schepen van Welzijnsbeleid, heeft op woensdag 4 oktober 2023 de campagne ‘Haat op je scherm? Niet accepteren, reageren’ gestart, tegen online haatspraak.

“Aanzetten tot haat is alomtegenwoordig op het internet. De reacties op artikels en berichten zijn vaak erg kwetsend, walgelijk zelfs. Dat is niet OK, soms zelfs strafbaar. Na de omstaandertrainingen waarbij we mensen aanzetten om te reageren op ongepast gedrag op straat en elders, willen we hen nu ook tonen hoe ze op haatdragende berichten online kunnen reageren. Er komen alvast 10 gratis workshops over hoe je best reageert (in samenwerking met vzw Tumult), van oktober tot december. Er is ook een geweldig filmpje gemaakt met bekende Gentenaars Hakim Chatar, Jitske Van de Veire, Tarik Tissoudali, Koen Crucke, Emma Ramirez en Zoe Bizoe, die getuigen over hun ervaringen met online haatspraak.”

De Stad Gent zal aan haar eigen personeel ook vormingen aanbieden over hoe om te gaan met online haatspraak.

“We gaan bovendien strenger worden op onze eigen socialemediakanalen. Wie een haatdragende of kwetsende reactie plaatst, zal daarop publiek worden aangesproken. De reactie in kwestie zal in sommige gevallen ook niet verborgen worden maar online blijven.”

 

Inschrijven voor een workshop kan op www.stad.gent/haatspraak. Daar vind je ook heel wat extra tips.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant