Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker laat toegankelijkheid stadsgebouwen professioneel onderzoeken

Vooruit Lokaal

Thursday 12

October 2023 15:24

Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, laat de toegankelijkheid van 13 stadsgebouwen professioneel onderzoeken.

“We hebben een overeenkomst met Inter, het Vlaams Agentschap voor Toegankelijkheid, dat de ‘screenings’ zal laten uitvoeren door hun specialisten. In juni van dit jaar heeft Inter al eens een voorbeeldscreening gedaan van ons Belfort. Nu gaan ze dus een reeks andere gebouwen onderzoeken. Wij hebben binnen de Stad ook 50.000 euro budget voorzien voor de eerste kleine aanpassingen op basis van hun advies. Het uiteindelijke doel is om, na de screenings, een berekening te kunnen maken van hoeveel het zou kosten om in de volgende bestuursperiode de nodige aanpassingen te doen.”

De screenings zijn onderdeel van het tweede ‘Actieplan Integrale Toegankelijkheid’ dat Astrid op 3 maart 2023 heeft voorgesteld. Dat plan (voor de periode 2023-2025) bevat 32 nieuwe acties.

“Zo zetten we opnieuw een serieuze stap richting integrale toegankelijkheid. Eenvoudig gezegd: eigenlijk zou elke plek in Gent voor iedereen vlot bereikbaar moeten zijn, én iedereen moet er ook zonder moeite binnen kunnen. Da’s een ferme ambitie, maar daar werken we elke dag hard aan, zoals het hoort. Iederéén moet kunnen genieten van alles wat onze schone stad te bieden heeft!”

 

Alle info op www.stad.gent/toegankelijkheid


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant