Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker: “Iftar is symbool van solidariteit”

Vooruit Lokaal

Thursday 13

April 2023 10:13

Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen en Buurtwerk, ging op woensdagavond 12 april 2023 langs in ENTR, het restaurant in de Ham, voor de iftar van de Gentse moskeeverenigingen. De iftar is de maaltijd die moslims nuttigen tijdens de vastenmaand Ramadan, direct na zonsondergang.

“Voor mij staat de iftar-maaltijd voor openheid voor elkaar, voor verbinding tussen gemeenschappen. En vooral ook: voor solidariteit met mensen die het financieel mínder goed hebben. Voor een létterlijke herverdeling, op het moment van de iftar. Solidariteit zit diep in het DNA van onze stad, daar hebben we gelukkig geen gebrek aan. Als je ziet hoeveel vrijwilligers er in onze stad elke dag in de weer zijn; als je ziet hoe sterk ons sociale middenveld is; als je ziet hoeveel steun er op gang is gekomen meteen na die verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië, door gewone Gentenaars, die de handen uit de mouwen steken, schouder aan schouder… dat is geweldig schoon.”

Voor de Stad Gent is respect voor ieders eigenheid hét belangrijkste fundament onder de samenleving.

“Dat respect geldt uiteraard óók voor ieders levensbeschouwelijke overtuiging. Wáár iemand in gelooft, dat behoort voor ons tot de persoonlijke vrijheden. Daar bemoeien we ons niet mee. Maar we willen even vanzelfsprekend wél de ‘motor’ zijn van respectvol en begripvol samenleven. Vandaar (onder andere) onze interlevensbeschouwelijke dialogen die we als Stad met enige regelmaat organiseren.”

Eerder al, in het begin van de Ramadan, ging Astrid naar de jaarlijkse ‘Life iftar’, in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker. “Dat is stilaan een mooie traditie aan het worden. Een prachtig initiatief is dat, echt hartverwarmend.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant