Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker: ‘Hulde voor 30 jaar schoon werk door vzw AHOSA!'

Vooruit Lokaal

Tuesday 02

May 2023 09:46

AHOSA vzw bestaat 30 jaar en dat werd gevierd met een feestje op zaterdag 29 april 2023 in het Dienstencentrum van Ledeberg. Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, mocht er de jarige verbaal in bloemetjes zetten.

“AHOSA is een Gentse vzw die de inclusie beoogt van slechthorende en dove mensen die communiceren in gesproken taal. Ze empowert die mensen én sensibiliseert de horende samenleving, door socio-culturele activiteiten en maatschappelijk gerichte acties met vrijwilligers en professionals. Hulde voor al dat schone werk! Bovendien werken de Stad Gent en AHOSA vaak samen. Enerzijds steunt de Stad de werking [3824,50 euro subsidie in 2022], anderzijds is de vzw lid van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap, en zitten Jan en Patrick in onze klankbordgroep.”

Samen de stad maken

Astrid is ook schepen van Participatie. “‘Samen de stad maken’ is het fundament van hoe we beleid maken: niet alleen van achter een bureau in het stadhuis, wel samen met de Gentenaars, met ondernemers, met het sociale middenveld ook. Dat geldt dus óók voor ons inclusiebeleid: ook daarvoor hebben we het advies en de goeie ideeën van experten en ervaringsdeskundigen zoals van AHOSA nodig. Om culturele activiteiten en onze eigen dienstverlening toegankelijker te maken. Om buttons te ontwerpen waarmee mensen kunnen tonen dat ze slechthorend zijn. Om samen de acties in ons tweede ‘Actieplan integrale toegankelijkheid’ te realiseren. Enzovoort.”

Bijzondere opvang voor slechthorende en dove Oekraïense vluchtelingen

Op die manier werken de Stad en AHOSA samen aan meer inclusie voor slechthorenden. “‘Onbekend is onbemind’. Hoe meer begrip voor slechthorenden, hoe meer inclusie, daar ben ik van overtuigd. Voor élke slechthorende, trouwens. We hebben bijvoorbeeld ook een bijzondere opvang, inclusief aangepaste cursussen en bijgeschoolde medewerkers, voor slechthorende en dove Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Iederéén moet meekunnen, iederéén moet zich welkom kunnen voelen in onze stad.”

 

Alle info op www.ahosa.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant