Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker helpt bedrijfsbos planten in Gentbrugse Meersen

Vooruit Lokaal

Monday 06

March 2023 09:34

Bijzonder moment voor Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, op zaterdagmiddag 4 maart 2023: ze mocht mee de eerste bomen planten van het ‘bedrijfsbos’ van advocatenkantoor De Groote De Man in de Gentbrugse Meersen.

“We hebben in Gent sinds begin 2019 al meer dan 154.000 bomen gezet en meer dan 93 hectaren bos aangeplant”, zegt Astrid. “Dat is enkel mogelijk door de krachten te bundelen met partners met groene vingers en met organisaties die bewijzen maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Duizend bomen erbij, dat is een mooi cadeau. Waar er bomen bij komen worden mensen gelukkiger, dat is wetenschappelijk bewezen. Tijdens de moeilijkste coronamaanden hebben veel mensen voor het eerst ingezien hoeveel deugd het doet om groen in de buurt te hebben. Vooral onze parken, her en der in de stad, zijn echt de ‘tuinen van de Gentenaars’.”

Het advocatenkantoor De Groote De Man (met vestigingen in Gent, Halle, Brussel en Hasselt) staat bekend als een innovatieve pionier binnen de advocatuur. Het won eerder al de Financial Times Most Innovative Lawyers-award en met Unpaid lanceerde oprichter Jeroen De Man één van de eerste legal tech start-ups in ons land.

Eerbetoon aan kleine Rune

Het bedrijfsbos krijgt de naam ‘RuneBos’, een eerbetoon aan Rune De Man, het zoontje van advocaat-vennoten Ingrid De Poorter en Jeroen De Man dat in 2005 vlak na de geboorte overleed. “Wat we vooral graag zouden willen, is dat dit bos een plaats wordt waar kinderen kunnen wandelen, spelen en ravotten”, zegt het koppel. “Even zitten en stilstaan bij al het moois dat onze aarde te bieden heeft, zal kunnen op de herdenkingsbank die we eveneens plaatsen.”

Het hele initiatief kwam tot stand met medewerking van Forest FWD, het bedrijf dat maatschappelijke impact helpt creëren voor bedrijven via de meest uiteenlopende natuur- en bosprojecten in heel België. Eerder op de dag plantte Volvo Trucks al zijn eigen bedrijfsbos in de Gentbrugse Meersen.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant