Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker feest met de Kookploeg: ‘Stevige sociale organisatie’

Vooruit Lokaal

Monday 14

November 2022 18:55

Groot feest op donderdagavond 10 november 2022 in de Buurtloods Muide: de Kookploeg van Gent Solidair serveerde er een viergangenmenu, waarna de beentjes werden gestrekt op de dansvloer. Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie en Buurtwerk, mocht het feest op gang schieten.

“Het doet mij veel plezier dat een initiatief opgestart tijdens de eerste coronaperiode vandaag een stevige sociale organisatie is. Da’s mede dankzij de subsidie uit ons stedelijk ‘Pioniersbudget’, bedoeld om nieuwe organisaties en burgerinitiatieven in het sociale middenveld een tijdelijk duwtje in de rug geven zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. In dit geval hebben die centen geholpen om Bert Buysse in dienst te kunnen nemen als coördinator… waardoor dié dan weer kon zorgen voor extra subsidies. En zo krijg je een sneeuwbaleffect zonder sneeuw”, lacht Astrid.

De Kookploeg Gent Solidair krijgt ook financiële en materiële steun van een heleboel andere partners. In oktober schonk de Nationale Loterij nog meer dan 21.000 euro aan de actie ‘Food and Families’ voor eenoudergezinnen.

‘Verdienste van denkers en doeners’

“Maar dát de Kookploeg vandaag zo’n ferme organisatie is, is natuurlijk helemaal de verdienste van de vele vrijwilligers: de denkers en de doeners, de koks en de chauffeurs – mensen met een heel verschillende achtergrond, maar allemaal met het hart op de juiste plaats, en (om het in het Gents te zeggen) poten aan hun lijf. Niet te veel blabla, de handen uit de mouwen en je belangeloos inzetten voor het welzijn van medemensen die onze hulp het meeste nodig hebben: dat blijft één van de mooiste dingen die je kan doen!”

De Kookploeg bouwt ondertussen verder aan de toekomst. Die ziet er goed uit: er komt zoiets als een ‘Kookploeg 2.0’ die ook élders actief zal zijn. Bert Buysse stelde na het diner ook het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl voor.

“Ik ben eind oktober eens een paar uur komen mee koken, dat ga ik zeker nog doen”, besluit Astrid.

 

Alle info op https://www.kookploeggent.be/


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant