Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker: ‘Blij met extra volkstuintjes in Slotenkouter!’

Vooruit Lokaal

Thursday 02

February 2023 10:05

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, heeft op 20 december 2022 een akkoord bereikt met de vzw Volkstuinen Slotenkouter over de uitbreiding van het aantal volkstuintjes aan de Hogeweg in Sint-Amandsberg.

“Zowel Koen Lebegge, voorzitter van de vzw, als ikzelf is daar uiteraard zeer blij mee. Op korte termijn wordt een serieuze uitbreiding mogelijk van 36 of 37 extra tuinen. Zeer welgekomen, want de interesse voor volkstuinen is groot. Die ondersteunen we graag: voor een bescheiden prijs krijgen Gentenaars zo immers de kans om op een plezante, gezonde en zinvolle manier de handen uit de mouwen te steken in het groen, terwijl je je eigen groenten, fruit en kruiden teelt. En je bent er nooit alleen: je hebt er vrienden om je heen voor een praatje, het uitwisselen van ideeën, praktische hulp. Niks dan voordelen dus!”

Sven Taeldeman: ‘Geweldig nieuws’

Afgelopen zomer was er ongerustheid bij de Volkstuinen Slotenkouter. Er was sprake van het opsplitsen van tuintjes en het weghalen van tuinhuizen. Onze fractieleider Sven Taeldeman, zelf Sint-Amandsbergenaar, deelde die ongerustheid en vroeg Astrid naar een stand van zaken tijdens het ‘Vragenuurtje’ voorafgaand aan de gemeenteraad eind januari. “Ik vind het geweldig nieuws. Ik kan me voorstellen dat in tijden van inflatie en duurdere winkelkarren er mogelijk een nóg grotere vraag komt naar volkstuintjes."

De definitieve versie van de overeenkomst is momenteel in opmaak en zal begin februari aan de vzw worden bezorgd. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een tuintje te bewerken zal de vereniging waar dat mogelijk is bestaande tuintjes splitsen (uiteraard enkel wanneer de huidige tuinier stopt). De bestaande tuinhuisjes blijven bestaan. In de uitbreidingszone komen, op vraag van de vzw, ook individuele tuinhuisjes, maar beperkt tot één tuinhuis per twee tuinen.

 

Alle info over de volkstuinen op www.volkstuinenslotenkouter.net


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant