Nieuws

LOKAAL: Astrid De Bruycker blij met BUUT

Vooruit Lokaal

Monday 16

May 2022 09:31

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie, heeft op zaterdag 14 mei 2022 de drie elektrische bootjes van BUUT ‘ingewijd’, vanop de kade langs de Terneuzenlaan, vlakbij de Muidebrug. “De mooie start van een prachtig project dat er is gekomen dankzij de subsidie uit ons Wijkbudget. Dat doet mij veel plezier. Want je kan zoiets als een Wijkbudget wel bedénken, als bestuurder, maar dat blijft de theorie. Als je dan een formidabel resultaat zoals dit ziet, dan ben ik daar geweldig blij om.”

De drie bootjes werden Lubeck, Limba en Leith genoemd, naar straten in de Muide. Allemaal met de beginletter ‘L’ als eerbetoon aan wijlen de legendarische buurtwerker Lucien De Ridder.

Duurzaamheid, solidariteit … en gewoon genieten

In BUUT komen heel veel zaken samen waar we ook als stadsbestuur absoluut achter staan, ook al is de selectie gemaakt door een geloot wijkpanel van bewoners. “Genieten van Gent vanop het water, eens een andere blik krijgen op je wijk vanop het water, dat is in alle opzichten verfrissend. ’t Is een duurzaam project ook, want het gaat om het delen van een vervoermiddel – elektrisch dan nog. De gebruikers gaan ook nog eens drijfvuil opvissen. Én er zit solidariteit in, want ook de zogenaamde ‘open vaardagen’ komen er nog aan, voor mensen die het niet zo breed hebben. Voor zo’n dingen doén we het, met veel plezier!”

Binnen het Wijkbudget zijn zeven projecten opgestart in de Muide. “Dat verwondert mij niet. Hier zit veel zó veel sociaal engagement, zó veel creativiteit, dat merk je aan alles. Ik ben bijvoorbeeld in maart al naar de start van het ‘brievenbussenproject’ van All for Muide geweest. En er volgt nog van alles. Om naar uit te kijken, dus” besluit Astrid.

 

Wie een tochtje met een BUUTje wil maken reserveert vooraf op www.buut.be. Wie reserveert moet in de wijk Muide-Meulestede-Afrikalaan wonen; om het even wie mag meevaren.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant