Nieuws

LOKAAL: Arno Aerden trekt Vooruit-lijst, Helmut Jaspers op derde plaats

Vooruit Lokaal

Wednesday 01

May 2024 22:41

"Arno heeft zich de afgelopen zes jaar bewezen in het succesvol afronden van complexe dossiers," benadrukte Jokke Hennekam, voormalig schepen en de huidige fractieleider van Vooruit. Jokke illustreerde dit met een verwijzing naar het beleidsplan ruimte, dat ondanks moeilijke omstandigheden bijna unaniem door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Helmut Jaspers, collega-schepen, voegde eraan toe: "Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat Arno de ideale kandidaat is om onze lijst met overtuiging aan te voeren."

Jokke Hennekam zal de rol van lijstduwer vervullen. De samenstelling van de rest van de lijst is nog niet volledig bekendgemaakt, maar Aerden onthulde dat de lijst een aantrekkelijke combinatie zal bieden van nieuwe én ervaren gezichten.

Arno Aerden: "Samen met Helmut Jaspers vormde ik een sterke tandem in het schepencollege, ondersteund door onze raadsleden Jokke Hennekam en Tuur Goormachtig." Hij sloot af met een hoopvolle toon: "We hopen deze dynamiek na de verkiezingen samen voort te zetten, en hopelijk met een nog grotere en sterkere vertegenwoordiging in de gemeenteraad. Wij blijven gaan voor een sociaal, bruisend en groen Essen!"

Aerden is ook kandidaat voor de verkiezing van het Vlaams parlement. Hij bekleedt de zevende plaats op de lijst van Vooruit. In zijn één mei-toespraak focuste Aerden vooral op de thema’s kinderopvang en onderwijs. “Het is hoog tijd om méér te investeren in kinderopvang: er zijn plaatsen tekort, het is duur én het personeel kreunt onder de werkdruk,” haalde hij aan, “En ook ons onderwijs verdient aandacht en extra investeringen om terug leerkrachten voor de klas te krijgen én het niveau van de leerlingen op te krikken.” Aerden sloot af met de slagzin: “Op 9 juni én 13 oktober is het Vooruit, of het is achteruit. Kies maar.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant