Nieuws

LOKAAL: ANTWERPEN - Nieuw, lekker en meteen proper

Team Vooruit

Monday 27

September 2021 10:12

Ledenbrunch & World Clean Up Day een succes

De laatste twee jaar mochten we meer dan 100 nieuwe leden verwelkomen in onze Antwerpse partijafdeling - sommige nog bij de sp.a, anderen meteen bij Vooruit.

Op zaterdag 18 september konden we hen eindelijk inviteren op onze ‘nieuwe leden brunch’, op het terras van Bar Luca te Borgerhout.

We maakten er tijd om bij te praten, suggesties te doen en elkaar te leren kennen. Alles gekruid met een heerlijk buffet, een inspirerend woordje van de voorzitter en een stralende zon. Ook de meeste mandatarissen waren op deze afspraak, en zowat alle districten waren vertegenwoordigd. Een hogere vorm van ‘netwerking’, ‘partijopbouw’ en ‘lokale banden’ smeden - en vooral gezellig. Smaakt naar nog.

Aansluitend staken de meesten, samen met afdeling Borgerhout, de handen uit de mouwen voor de grote World Cleanup day – de vierde editie al van deze internationale dag rond zwerfvuil (zie foto hierboven). Maar niet alleen Borgerhout werd schoongeveegd …

In zowat elk districten nam Vooruit de handschoen & de borstel op. De groep van Merksem was de vroegste, je ziet de ochtendzon op de foto hierboven, zij begonnen al om 9u. District Antwerpen trok iets later naar de Luchtbal, Stef Vonk, Fauzaya Talhaoui en Zhor Boulaich (foto) vulden er - samen met de lokale sterkhouders heel wat vuilzakken.

Wilrijk was de avond voordien al van start gegaan en voerde actie op twee fronten: eerst plantjes verkopen voor ‘Kom op tegen Kanker’, dan ‘opkuisen’. Hun vangst zie je hieronder.

De multitalenten van Hoboken verkochten ook plantjes en zorgden bovendien voor ambiance op de Jaarmarkt, chapeau.

In Deurne zat onze schepen Frank Vercammen aan het stuur, met zijn vrij herkenbare bakfiets en massa’s zakken.

In Berchem trok onze meest  professionele vrijwilliger de straat op, Hugo Maenhout, om alles op te ruimen wat voor zijn voeten lag – samen met de jeugd. Duidelijk energie te over, hij had dan ook lekker meegegeten op de ledenbrunch ... Ook deze actie smaakt naar nog!

Zelf ook zin gekregen om je actief in te zetten na het zien van al deze beelden? Stuur ons een mailtje, en dan zoeken we een goeie plek voor je!

[email protected]


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant