Nieuws

LOKAAL: ANTWERPEN - Fietsen geeft A vleugels

Team Vooruit

Monday 27

September 2021 10:23

Op zondag 12 september organiseerde Zij-kant het evenement Fietsen geeft A vleugels, een fietstocht langs Antwerpse straten genoemd naar opmerkelijke vrouwen en voorbij street art door vrouwen. Schepen voor gelijke kansen Karim Bachar, voorzitter Vooruit Antwerpen Tatjana Scheck, Inga Verhaert van Zij-Kant en districtsschepen Frank Vercammen waren ook aanwezig.

Zo ging de tocht van start op het Koningin Astridplein en passeerden de fietsers langs de Jeanne Brabantstunnel. Eén van de tussenstops was het kunstwerk ‘Enough’, dat graffitikunstenares Djoels maakte om Julie Van Espen te herdenken en aandacht te vragen voor het thema seksueel geweld tegen vrouwen. De fietstocht eindigde met de feestelijke inhuldiging van een muurschildering aan kleuterschool De Groene Egel in Deurne, die speciaal voor de gelegenheid gemaakt werd door street artist Napam.

Met deze actie wil Zij-kant vrouwen en meisjes aanmoedigen om de stad per fiets te veroveren, want fietsen staat voor vrijheid. In Antwerpen trappen mannen nog altijd meer kilometers weg dan vrouwen, en op deze manier wil Zij-kant duidelijk maken dat vrouwen een plaats hebben in de openbare ruimte.

De fietstocht werd ondersteund door onze schepenen Frank en Karim, en ook Tatjana was van de partij. Karim: “Er zijn nog te weinig straten die genoemd zijn naar vrouwen, er zijn nog te weinig vrouwen in topposities in de politiek of in de bedrijfswereld, en de loonkloof is nog steeds groot. Er is nochtans geen gebrek aan getalenteerde en inspirerende vrouwen in onze samenleving, integendeel. Wij ondersteunen dit soort initiatieven van onze partnerorganisaties dan ook graag, want de strijd voor gelijke kansen moeten we samen voeren.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant