Nieuws

LOKAAL: Annelies Storms over 15.000 zonnepanelen op havenloodsen: ‘Zijn en blijven voortrekkers’

Vooruit Lokaal

Friday 10

June 2022 08:50

Vanaf 21 juni 2022 kunnen de Gentenaars via de burgercoöperatieve BeauVent mee investeren in de 15.000 zonnepanelen die op de loodsen van de Lemahieu Groep aan de Rigakaai komen. Die zijn goed voor 7.000 megawattuur per jaar of het stroomverbruik van 2.000 gezinnen. De Stad Gent zal al die stroom voor vijftien jaar afnemen voor gebruik in eigen gebouwen.

Het was onze Annelies Storms, schepen van Facility Management van 2019 tot eind 2021, die het project opstartte en op 21 december 2021 voorstelde. “Ik ben zo trots te zien dat ik onze prachtige stad groener heb gemaakt met het onderhandelen van dit project. Het is uniek in ons land, de eerste keer dat een lokale overheid zonnestroom oogst op een privaat dak. Dankzij dit project halen we in één klap in totaal 46 procent van ons stedelijke elektriciteitsverbruik uit lokaal geproduceerde, hernieuwbare energie. Duurzaamheid én ook nog eens met burgerparticipatie… we zijn en blijven voortrekkers!”

Week voorrang voor Gentenaars

Burgercoöperatie Beauvent lanceert op 21 juni een kapitaaloproep voor in totaal 700.000 euro. Iedere Gentenaar kan intekenen op maximaal vier aandelen van elk 250 euro. Zij die al aandelen bezitten, kunnen bijkopen tot maximaal 25 aandelen. De Gentenaars krijgen één week voorrang om aandelen te kopen. Coöperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije vijftien jaar een dividend tussen 3,25 en 6 procent.

Via deze kapitaaloproep kunnen meer dan 1.000 Gentenaars participeren in dit ambitieuze project. Het is de grootste zonne-installatie van Beauvent en de derde grootste in Gent.

 

Alle informatie over de kapitaaloproep vind je op www.zonvoorgent.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant