Nieuws

LOKAAL: Amal vzw schenkt 4.000 euro aan solidariteitsactie na aardbeving in Turkije en Syrië

Vooruit Lokaal

Friday 31

March 2023 14:42

Prachtig moment voor Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen en voorzitter van het Gentse inburgeringsagentschap Amal vzw: ze mocht op vrijdag 31 maart 2023 een cheque van 4.000 euro overhandigen aan Leyla Yüksel en Erçan Cesmeli van de solidariteitsactie ‘Klein Gent: het warmste dorp’. Die actie is een initiatief van Burgerplicht vzw, het huisvestingsproject Helping Hands Belgium en heel veel partners om in Kirikhan (Hatay, Turkije) minstens 300 woonunits te voorzien en een warme thuis te bieden aan meer dan 1.000 mensen die dakloos werden.

“Het zijn de medewerkers van Amal die spontaan allerlei acties hebben opgezet om geld in te zamelen. Een hele reeks amateurkoks en -bakkers hebben het beste van zichzelf gegeven om allerlei lekkers te kunnen verkopen. Dat heeft geweldig gewerkt: ze hebben 4.000 euro opgehaald, genoeg om een woonunit aan Klein Gent te kunnen schenken. Chapeau! Ik wist al dat er in Gent, en zéker binnen Amal, veel solidariteit is… dat is nog maar eens bewezen, op een prachtige manier.”

Op 31 maart organiseerde Klein Gent ook een grote benefietactie onder de Stadshal, met workshop, optredens, kinderanimatie en de verkoop van eten en handwerk. De solidariteitsactie loopt nog tot midden mei. Eerder al organiseerde Vooruit Gent een koekjesverkoop ten voordele van Klein Gent. Binnenkort wordt de opbrengst overhandigd aan de initiatiefnemers.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant