Nieuws

LOKAAL: Al meer dan 70 'warme winterplekken' in Gent!

Vooruit Lokaal

Monday 28

November 2022 15:14

Omdat de energiefactuur van veel mensen tegenwoordig onvoorstelbaar hoog oploopt, namen onze schepenen Astrid De Bruycker (Welzijn) en Rudy Coddens (Armoedebestrijding) een opvallend initiatief: al 70 buurtcentra, lokale dienstencentra, sociale restaurants en open huizen stellen tot eind februari 2023 hun ontmoetingsruimtes open als ‘warme winterplekken’ voor iedereen die zich wil opwarmen.

“Gent is een warme stad en moet dat ook blíjven, zeker nu”, zeggen ze. “Met dit aanbod willen we Gentenaars de weg tonen naar een warme ontmoetingsplek in hun buurt. Of het nu is om te telewerken, gezellig bij te praten of om gewoon de handen op te warmen, iedereen is welkom. Dit is een eerste stap die we zelf zetten. We roepen ook andere organisaties op om samen met ons zo veel mogelijk warme plekken te voorzien. Hoe meer hoe beter!”

De meeste openingsuren blijven dezelfde, maar veel locaties blijven langer open. Zo is buurtcentrum Macharius op vrijdagavond uitzonderlijk tot 19.30 uur open, is buurtcentrum Dampoort open op zondag, en verwelkomt buurtcentrum Muide ook Gentenaars in de week voor oudejaar.

“Dat is vooral mogelijk dankzij de samenwerking met talrijke vrijwilligers en partners in de buurten, waarvoor onze dank! Op elke warme winterplek is er sanitair, op de meeste plaatsen is er wifi. Op sommige locaties kan je genieten van een kop koffie of kom soep, gratis of voor een prijsje.”

 

Organisaties die een warme winterplek willen inrichten mogen mailen naar [email protected]

Alle locaties vind je op stad.gent/warmewinterplekken


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant