Nieuws

LOKAAL: Actie 1000 bomen. Doe mee en bestel nu voordelig je streekeigen boom!

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 31

May 2024 12:41

Ruim 12 % van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen.  Dat is meer als we bos hebben.  In onze landelijke gemeente is dat uiteraard nog een pak meer.  De gemeente Essen onderneemt heel wat acties in de strijd tegen klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit.  Maar, ook de privé-tuinen hebben een enorm potentieel. 

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu, klimaat en groenbeleid (Vooruit): “Daarom organiseren we ook dit jaar samen met Igean en het Regionaal Landschap De Voorkempen opnieuw een samenaankoop bomen.  We zorgen voor streekeigen plantgoed van lokale kwekers van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.  Want ook private tuinen, groot of klein, kunnen een enorm verschil maken voor natuur en klimaat”.

Tot 15 oktober kan je tegen voordelig tarief een bestelling plaatsen.

Er is een aanbod van 6 inheemse solitaire bomen voor grotere tuinen. Daarvan variëren de prijzen tussen de 30 en 45 euro per stuk. Daarnaast zijn er ook hoogstam fruitbomen, die ook geschikt zijn voor kleinere tuinen. Met hun bloesems in het voorjaar help je bovendien solitaire en honingbijen. Een fruitboom kost 37 euro.

o Solitaire bomen: zomereik, zwarte els, lijsterbes, haagbeuk, zoete kers, okkernoot

o Fruitbomen:  Appel (James Grieve), peer (Conference), kers (Van) en pruim (Sanctus Hubertus). 

Voor deze prijs krijg je een boom inclusief steunpaal, boomband en handleiding om de boom te planten.

Je kan jouw boom bestellen via www.regionalelandschappen.be/projecten/1000-bomen.  Daar vind je ook een informatiefiche van de aangeboden soorten. Dat kan je keuze vergemakkelijken…

De bomen kunnen afgehaald worden op zaterdag 30 november in Essen.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant