Nieuws

LOKAAL: Aardbeving in Turkije en Syrië: ook jij kan helpen!

Vooruit Lokaal

Wednesday 08

February 2023 14:03

De verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië op maandag 6 februari 2023, waarbij nu al duizenden slachtoffers vielen, maakt bij heel wat Gentenaars emoties los. De Stad Gent is solidair en kent in totaal 35.000 euro toe aan het Rode Kruis, Oxfam en Unicef.

Maar ook jij kan helpen. Op het rekeningnummer BE09 0910 2200 2457 kan je een bijdrage storten met de vermelding 'Gent helpt Turkije en Syrië' (fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro).

Wie zelf een crowdfunding wil opzetten rond een specifiek initiatief, kan dat doen via https://crowdfunding.gent/

Burak Nalli en Abdil Tapmaz: ‘Veel hulp van overal in Gent’

Ondertussen zijn Burak Nalli (bestuurslid van Vooruit Gent en lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van het OCMW) en Abdil Tapmaz (bestuurslid van Vooruit Gent) één van de initiatiefnemers van een inzamelactie van hulpgoederen. In een leegstaande loods in Evergem worden de goederen verpakt in zakken en kartonnen dozen, op paletten geplaatst en klaargezet om op een vrachtwagen te worden geladen. “Na een oproep van de moskee van Ledeberg ging het heel snel. Van overal in Gent heeft de Turkse gemeenschap bijgedragen aan de actie. Men wou graag één vrachtwagen vol krijgen maar ondertussen is er zoveel materiaal binnengekomen dat men nu overweegt om drie of vier vrachtwagens te huren.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant