Nieuws

LOKAAL: ‘Tunneleke’ opgefrist met streetart

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 13

January 2023 16:26

Het ‘tunnelleke’ aan de Spoorwegstraat was -terecht- voor vele mensen een doorn in het oog. Het was slecht verlicht, vol graffiti en de goten waren stuk.

“Deze voet- en fietsersverbinding moest mooier, properder en veiliger worden”, zegt Helmut Jaspers, schepen van cultuur (Vooruit).  “We gaven het dan ook een opknapbeurt en deden daarvoor beroep op het kunstplatform Wallin’. Zij zijn gespecialiseerd in street-art”.

Het was kunstenaar Han Coussement uit Gent die aan de slag ging. Hij haalde z’n inspiratie uit verhalen, gebouwen en activiteiten uit de omgeving. Alle hebben te maken met transport.  De stationsomgeving, Robotland, het Karrenmuseum,… ze vormen de leidraad in dit tekenverhaal.

Om de tekening te beschermen werd er vandaag ook nog een anti-graffiti coating aangebracht.

Ook de verlichting werd vernieuwd.  Om het veiligheidsgevoel en de zichtbaarheid in de tunnel te verbeteren bracht Fluvius inmiddels ook aangepaste en vandalismebestendige LED-verlichtingsarmaturen aan.

Helmut Jaspers: “Ook de komende jaren wil ik nog meer kunst in het straatbeeld brengen. Zo krijgt de wijk Wildert alvast dit najaar een nieuw beeld op het Sint-Jansplein. En, ook een hele reeks vuile nutskasten zullen opgepimpt worden met historische foto’s uit de omgeving”.

 


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant