Nieuws

't Jongensschool verkocht aan De Met

Steve Cleynen

Bestuurslid Vooruit

Wednesday 16

August 2023 22:13

 

Jawel, u leest het goed!!! 't Jongensschool in Tielt wordt verkocht. Het gemeentebestuur (OpenVLD en CD&V) heeft een principieel akkoord met school De Met. Wanneer die de nodige subsidies krijgt wordt 't Jongensschool verkocht aan De Met, dat er al vanaf 1 september 2024 zijn intrek zou nemen.

Wat met de bibliotheek? Wat vinden de omwonenden ervan dat er een school in hun buurt komt, wat met het extra vervoer van en naar school, parking van het gemeentehuis enzovoort. Om nog maar te zwijgen over de zaal 't Jongensschool. Waar moeten al die verenigingen, gezinnen, individuele sporters, ... die er hun activiteiten organiseren naartoe?

Allemaal niet belangrijk voor dit gemeentebestuur want op geen van die vragen is er een antwoord. Op de vraag die de liberalen enkele weken terug stelden aan zichzelf, of ze de gemeente aan het afbreken waren, is het antwoord ondertussen duidelijk. De stenen gaan ze niet afbreken, maar het sociale weefsel zijn ze stilaan helemaal aan het afbreken.

Je kan dit ook moeilijk onder de noemer "goede huisvader" thuisbrengen. Je verkoopt je huis toch ook niet zonder dat je een andere woonst hebt???

Waarom doen ze dit dan wel? Volgens schatting zou 't Jongensschool € 1,4 miljoen moeten opbrengen. Zit de gemeente krap bij kas? Nee, totaal niet. Door het non-beleid van de afgelopen 5 jaar maakt de gemeente elk jaar hopen winst.

Wat is dan wel de reden om tot deze eerder impulsieve verkoop over te gaan? We hebben er het raden naar, maar we zien dat steeds meer verantwoordelijkheden afgeschoven worden en dat "zoveel te minder we zelf moeten doen, zoveel te beter" het motto van dit bestuur lijkt te zijn.

Dit staat haaks op waar wij voor staan. Wij willen een sterke gemeente die zich inzet voor haar inwoners, verenigingen, ... en ze maximaal ondersteunt in plaats van ze af te breken.

Moet de gemeente dan willens nillens alle patrimonium maar behouden en onderhouden? Zeker en vast niet, maar voor je tot de verkoop/afbraak van bestaande infrastructuur overgaat lijkt het ons logisch dat je een behoefteanalyse doet. Welke infrastructuur is er nodig in Tielt-Winge en dat je je beleid op die analyse afstemt in plaats van andersom.

Ook moet er de de vraag gesteld worden of er in het centrum van Tielt wel plaats is voor een middelbare school?


Ga naar Steve Cleynen
Over de Auteur

Steve Cleynen

Bestuurslid Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant