Nieuws

LOKAAL: #sportersbelevenmeer-award

Vooruit Hasselt

Wednesday 16

February 2022 09:54

In 2021 daagde Sport Vlaanderen de sportdiensten opnieuw uit om, aan de hand van 6 criteria, beleving toe te voegen aan hun aanbod en zo hun inwoners aan te zetten om meer te sporten en te bewegen.

Sportdiensten die 4 van de 6 criteria tot een goed einde brachten, werden in december gehuldigd en mochten, zich 1 jaar lang een #sportersbelevenmeer-gemeente/stad noemen.

In iedere provincie was er daarenboven per criterium een prijs te winnen van €750. De criteria werden zo opgesteld dat de verschillende doelgroepen aan bod kwamen.

 

Criterium 1: Sporten zonder drempels, Criterium2: Gezinssport, Criterium 3: Maand van de Sportclub, Criterium 4: Schoolsport, Criterium 5: Sporten in de natuur, Criterium 6: Sport op het werk

Sportdienst Hasselt nam deel aan criteria 1,3,5 & 6, ontving de #sportersbelevenmeer-award en mocht zich zelfs provinciewinnaar noemen in categorie 3:

 

Om de Hasseltse sportverenigingen in tijden van corona een hart onder de riem te steken en hen in deze moeilijke tijden extra in de spotlight te plaatsen, organiseerde de stad Hasselt de voorbije maanden tal van initiatieven.

De stad Hasselt deed een oproep naar alle Hasseltse clubs en verenigingen met de vraag om hun gegevens op te nemen in de brochure “ontdek de Hasseltse vereniging”. Elke Hasselaar ontving deze eind augustus in de bus. Meer dan 100 clubs tekenden in om deel te nemen aan de september, gratis sportmaand en boden gratis initiaties aan. De campagne resulteerde in een mooie brochure, promocampagne en digitaal platform voor contactgegevens van +/- 200 Hasseltse verenigingen

 

Naast de traditionele sportbeurs, vond het meest opmerkelijke en innovatieve event in dit kader plaats in het weekend van 19&20 juni: ‘De Sportcontainer Challenge’. Alle Hasseltse clubs kregen de kans om hun beste atleet naar voren te schuiven voor deelname aan een uitdagende zevenkamp. 40 Hasseltse atleten (M/V) namen het hierin tegen elkaar op in 7 verschillende disciplines. Hun opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel over het hele parcours en de beste tijd en score neerzetten. Een combinatie van cardio, kracht, lenigheid & precisie moet aan dag gelegd worden. De ideale gelegenheid om hun sporttak/-club te bekronen tot de meest allround sport van Hasselt en hun club extra in de kijker te zetten voor grote publiek. Wegens de op dat moment opgelegde coronamaatregelen werd de supporterszone helaas nog beperkt tot 50p. De deelnemende sportverenigingen werden zowel voor, tijdens als na het event uitgebreid in de kijker gezet via diverse communicatiekanalen. De laureaten werden zowel bij de dames als heren geleverd door 2 basketverenigingen. Verschillende sporttakken verrasten echter publiek en menig concullega  met impressionante resultaten! In het najaar staat er een special edition van de Sportcontainer Challenge voor G-sporters op het programma!

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant