Nieuws

LOKAAL: ‘Regenbooghuis’ Casa Rosa helemaal toegankelijk gemaakt!

Vooruit Lokaal

Thursday 24

March 2022 22:00

Hoera: Casa Rosa, het gekende ‘Regenbooghuis’ in de Belfortstraat, is helemaal toegankelijk gemaakt. Dat werd passend gevierd op donderdagavond 24 maart 2022 – een feestje waarop Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, uiteraard niet mocht ontbreken… “Het waren lastige tijden, maar Churchill zei bijna 80 jaar geleden al: ‘Never waste a good crisis’. Onder dat motto is het huis hier grondig aangepakt. Het is helemaal genderinclusief én in één ruk ook rolstoeltoegankelijk gemaakt. Zo maak je van een plek zoals deze écht een plek van en voor iedereen!”

Casa Rosa, de koepelorganisatie van een 20-tal Oost-Vlaamse verenigingen voor holebi’s en transgender personen, kreeg Vlaamse subsidies voor de werken. Daar deed de Stad Gent nog eens 20.000 euro bovenop. “Da’s óók een manier om samen strijd te voeren voor gelijke kansen, naast de aanpak van haatmisdrijven, praktijktesten en omstaandertrainingen. Om er voor te zorgen dat veel méér plekken in Gent toegankelijk zijn voor iedereen. En, bij uitbreiding, om er voor te zorgen dat heel Gént een plek wordt waar iedereen zich overal welkom voelt.”

‘Vernieuwde equipe kan op mij rekenen’

Casa Rosa heeft sinds kort een vernieuwde equipe vol enthousiaste, geëngageerde mensen. Fleur, Sophie, Norah en Willem als bestuurders. Elio, sinds twee jaar coördinator. Fae, ‘het gezicht’ van Casa Rosa voor de Stad Gent. Iris, die de verbouwingen magnifiek opvolgde. Julie, die voor communicatie en events zorgt. Stagiaire Isabeau, gekend van (onder andere) de vernieuwde onthaalwerking en de Open Salons. En natuurlijk heel veel vrijwilligers (zoals Nicole en Robert) die er klussen, enveloppen vullen, onthaalmomenten begeleiden, enzovoort.

“Al die mensen doen prachtig werk voor gelijke kansen voor iedereen in onze stad. Ze zullen altijd op mijn steun kunnen rekenen” besloot Astrid.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant