Nieuws

LOKAAL: Oriënteren kan je leren in het Hasseltse Kapermolenpark

Vooruit Hasselt

Tuesday 10

May 2022 16:56

Wandelen, zwemmen, skaten,… het Hasseltse kapermolenpark heeft het allemaal. Vanaf vandaag kan je er ook terecht voor het gloednieuwe oriëntatieparcours MAPICO. “Jezelf kunnen oriënteren komt altijd van pas. Via dit gratis spel willen we jong én oud - laagdrempelig en via verschillende interactieve spelvormen - het oriënteren onder de knie doen krijgen”, vertelt Habib El Ouakili, schepen bevoegd voor sport. “Dit parcours is bovendien een mooie aanvulling op de reeds uitgebreide sportinfrastructuur in de Kapermolensite.”

 

Het oriëntatiespel doe je al lopend of wandelend, alleen of in groep. “Starten doe je aan de uitkijktoren van het Kapermolenpark mét de instructiekaart. Deze is te downloaden op www.hasselt.be/sport of in papieren versie verkrijgbaar aan de balie van de schaatsbaan, het stedelijke zwembad of de sportbar”, leg El Ouakili uit. “Met behulp van deze kaart die getekend werd volgens de officiële erkende oriëntatiesymbolen, ga je op zoek naar plaatjes die een kleur, letter, cijfer en afbeelding bevatten. Daarmee kan je verschillende oefeningen uitvoeren.“ In het park werden zo’n 72 plaatjes verdeeld.

 

Het parcours kan gespeeld worden op verschillende niveaus. “Er werden 5 bundels gemaakt met een stijgend niveau. Niveau 1 is reeds geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Dat maakt van dit spel dé ideale gezinsuitstap, al dan niet gecombineerd met een bezoekje aan het zwembad, of een geliefkoosde activiteit op een sportdag”, besluit de schepen.

 

Hasselt Orienteering Series 2022 

In het Kapermolenpark maak je kennis met verschillende oriëntatie oefeningen. Wie de smaak te pakken heeft, kan op 30 april al meteen deelnemen aan de Hasselt Oriëntering Series. Wouter Van Muysen, organisator: “We voorzien een tocht van 2 tot 6 km door een Hasseltse wijk. Een ideale manier om deze sport te ontdekken.” Op 8 mei kan je in het Kapermolenpark dan weer terecht voor het Vlaams Kampioenschap Oriëntatielopen. “Naast het officiële kampioenschap wordt er ook een ‘dagomloop’ georganiseerd. Een leuke manier voor nieuwelingen om een echte wedstrijd-setting te ervaren.”

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant