Nieuws

LOKAAL: ‘Moeiduwel!’: Voor Gent start inspraak voor Gentenaars

Vooruit Lokaal

Monday 25

September 2023 09:16

Voor Gent, de samenwerking van Vooruit Gent en OpenVLD voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024, heeft op zaterdag 23 september ‘Moeiduwel!’ opgestart. Een schare fans had zich verzameld aan De Krook. Burgemeester Mathias De Clercq vertelde er graag wat er zoal gaat gebeuren.

“De komende maanden trekken we naar de wijken en deelgemeenten om er de Gentenaars hun gedacht te vragen. Hoe ervaren zij de stad? Welke voorstellen hebben ze voor de toekomst? Die informatie gaan we gebruiken bij de opmaak van ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. We willen zo veel mogelijk luisteren naar de Gentenaars en hun ideeën om Gent nog beter te maken. Zo doen we dat hier: van onderuit, samen met de mensen.”

Astrid De Bruycker, die als onze schepen onder andere bevoegd is voor Participatie, vulde meteen aan: “Daarom gingen Mathias, Sofie Bracke en ikzelf naar de Brugse Poort, en Freya, Rudy en Sami Souguir naar Oostakker, om er huisbezoeken te doen en in dialoog te gaan met de bewoners. Joris en Christophe Peeters bleven aan de Krook om ook daar gesprekken te voeren. Binnenkort trekken we ook naar de andere wijken en de deelgemeenten – én we werken nu al aan bijeenkomsten over mobiliteit en over het nachtleven in november, en over armoedebestrijding in december. Houd onze sociale media en onze website in de gaten. Tot binnenkort op een inspraakmoment!

Er komen nog inspraakmomenten over specifieke thema’s zoals veiligheid, armoede, klimaat, wonen, onderwijs, samenleven, ondernemen en cultuur.

Alle info vind je op www.voorgent.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant