Nieuws

LOKAAL: "Kind en Taal stopt ermee" - reactie van Schepen Habib

Vooruit Hasselt

Wednesday 21

September 2022 14:13

Hasselt schepen van onderwijs Habib El Ouakili is bijzonder geschrokken over het stopzetten van Kind & Taal vzw, een organisatie die als doel heeft de onderwijskansen van Limburgse kinderen te verbeteren. “We betreuren deze beslissing ten zeerste! Taal is bijzonder belangrijk in onze samenleving. Je hebt het niet enkel dagelijks nodig, het is een cruciale factor om je dromen te realiseren”, aldus El Ouakili. “We merken dat, wanneer kinderen onze taal niet machtig zijn, ze daardoor hun kansen in het leven niet optimaal kunnen benutten. Taalstimulering bij jongeren is een speerpunt in ons beleid en het is onze taak om degene die het nodig hebben, mee te ondersteunen. Zo niet, laten we een hele hoop toekomstige talenten in de steek.”

 

De stad Hasselt werkt nu al enkele jaren samen met Kind & Taal voor haar projecten. “Een goede samenwerking voor projecten zoals de ‘Talentuin’ – een vakantiewerking voor taalzwakke leerlingen uit het gewone en buitengewone lager onderwijs. Of de ‘Babbeldozen’, na schoolse taalklasjes voor kleuters.” De schepen benadrukt de nood voor deze extra taalondersteuning. “Het initiatief Babbeldozen hebben we het laatste jaar zelfs uitgebreid naar bijkomende doelgroepen.”

 

Met de verschillende projecten (Babbeldoos, Babbeldoos Jr., Instapje/instap+, Taaltuinen en andere initiatieven) bereikt de stad maar liefst zo’n 400 kinderen en gezinnen vanaf 2,5 jaar. “Het zou zonde zijn moesten wij deze en toekomstige andere taalzwakkere leerlingen niet meer kunnen ondersteunen. Voor mij is een absolute must dat we de taalstimuleringsprojecten waarmee we vele kinderen helpen proberen verderzetten. Samen met de diensten werken we nu aan een plan.”

Lees hier het artikel van Het Belang van Limburg.


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant