Nieuws

"Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren mentale hulp krijgen”

Team Vooruit

Wednesday 20

December 2023 15:21

Vooruit blijft investeren in mentaal welzijn. Voor onze Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is mentale hulp voor kinderen en jongeren een absolute topprioriteit. Daarom heeft Frank ervoor gezorgd dat kinderen en jongeren tot en met 23 jaar gratis naar de psycholoog kunnen.

Gratis naar de psycholoog tot en met 23 jaar

“Mentale zorg moet laagdrempelig, toegankelijk en betaalbaar zijn. We willen kinderen en jongeren die psychologische problemen kunnen ontwikkelen veel sneller op de radar krijgen, steunen en helpen. Precies om erger te voorkomen”, zegt Frank.

Kinderen en jongeren tot en met 23 jaar kunnen daarom vanaf 1 februari 2024 gratis naar de psycholoog. Met 10 individuele sessies of 8 groepssessies over een periode van 12 maanden.

We sporen mentale problemen snel op 

Het opsporen van mentale problemen bij kinderen en jongeren is even belangrijk als mentale hulp aanbieden. Door mentaal welzijn uit de taboesfeer te trekken. Mentale zorg dicht bij de leefwereld van jongeren te brengen. 

"Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren die het mentaal moeilijk hebben hulp krijgen. Dat doen we door problemen snel op te sporen.

"Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren die het mentaal moeilijk hebben hulp krijgen. Dat doen we door problemen snel op te sporen. Zodat we er vroeg bij zijn. Precies om erger te voorkomen.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant