Nieuws

LOKAAL: Gratis half uur parkeren nu ook via 4411

Vooruit Hasselt

Friday 14

January 2022 16:56

In Hasselt kan je in alle betaalzones, steeds een half uur gratis parkeren op straat. Marc Schepers, schepen van mobiliteit: “Op alle betalende parkeerplaatsen op straatniveau kan je 30 minuten gratis parkeren. Dit gratis half uurtje kon je reeds via de parkeerautomaten aanvragen, maar nog niet via de app 4411 waarmee de stad Hasselt reeds enkele jaren werkt. Dat gaat vanaf vandaag dus wel.” Parkeerders kunnen vanaf nu digitaal en contactloos een half uur gratis op de straat parkeren/ (Meer info 4411: https://4411.io/nl-be/)

 

 

Multiprovider

Ondertussen werkt de stad Hasselt verder aan de digitalisering. Zo wil Hasselt vanaf eind 2022 naast de 4411 app ook nog andere parkeerapps aanbieden als betaalmogelijkheid. “Door een groot aanbod parkeerapps te voorzien in onze stad, willen we vooral het mobiel betalen toegankelijker én nog gebruiksvriendelijker maken”, vertelt Schepers. “Je kiest namelijk de app die voor jou het gemakkelijkst is, of die je reeds hebt geïnstalleerd tijdens je bezoek aan een andere stad. ”Doordat er concurrentie heerst tussen de apps zullen de verschillende providers ook steeds zorgen voor de beste kwaliteit en een scherpe transactieprijs.

 

Natuurlijk moeten die verschillende apps ook gemanaged worden. “Om het overzicht van al transacties te behouden, zijn we op zoek naar een multiprovider, een soort overkoepelend platform dat alle apps bundelt.” Hiervoor lopen er momenteel gesprekken met de stad Antwerpen. “Zij hebben reeds enkele jaren een goedwerkend systeem dat wij ook in Hasselt zouden kunnen implementeren. Op die manier sparen we meteen dure de ontwikkelingskost van een eigen systeem uit.”

 

 

Meer info parkeren: www.hasselt.be/parkeren  

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant