Nieuws

'Brugge met ballen', een pleidooi voor meer durf en ambitie

Vooruit Brugge

Thursday 19

May 2022 11:34

Vind je soms ook dat er van Brugge zoveel meer te maken valt? Dan moet je zeker 'Brugge met ballen' lezen. Het boekje van Pablo Annys is een oproep om te durven dromen, te durven experimenteren, weg van de status quo, weg van de platgetreden paden. Hoe maken we van Brugge een stad die klaar is voor de toekomst? Een stad met durf en ambitie

Op 10 mei stelde Pablo Annys zijn boek voor in de foyer van de Stadsschouwburg. Het boek is geen verkiezingsprogramma, geen eindpunt, maar een beginpunt. We willen samen met de Bruggeling bouwen aan het Brugge van 2030. Samen met de Vooruit ploeg zullen we diverse formats ontwikkelen om de Bruggelingen bijeen te brengen. Ouderen bereik je immers op een andere manier dan jongeren en appartementsbewoners. 

Pablo gaat de uitdaging aan om 10.000 huisbezoeken te doen de komende twee jaar. Van deur tot deur, daar start het mee. Via huiskamerdebatten wil hij laagdrempelig de politiek in de huiskamers brengen. Langskomen bij Brugse gezinnen om rond thema’s te debatteren en ideeën concreet vorm te geven. 

Alle ideeën die uit dit participatieproject voortkomen zullen afgetoetst worden om in het voorjaar van 2024 te komen tot een verkiezingsprogramma en hopelijk later ook tot een beleidsprogramma 2025-2030. 


Ga naar Vooruit Brugge
Over de Auteur

Vooruit Brugge

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant