Nieuws

LOKAAL: ‘Belevingspad’ maakt tuin Villa Voortman nog aantrekkelijker

Vooruit Lokaal

Tuesday 21

June 2022 15:24

Een jaar geleden, op 25 juni 2021, kondigde onze schepen van Openbaar groen Astrid De Bruycker aan dat de 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, grenzend aan het Vogelenzangpark, opengesteld werd voor het publiek. Nu is er ook een gloednieuw ‘belevingspad’ in de tuin. Een wát? Astrid legt met plezier uit.

“Dat pad bestaat uit vijf haltes met telkens een infobord over de rijke geschiedenis van de tuin. Sinds onze overeenkomst met vzw De Lieve is die geen verborgen parel meer, maar een oase van rust waar iedereen kan verpozen en ontsnappen aan de drukte. Op de infoborden vertellen we nu ook het boeiende verhaal van vroeger en vandaag. Dat begint bij het textielverleden, gaat door met het leven van kunstenares Clara Voortman en sluit af met het zorgen voor de gemeenschap door Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge Villa Voortman. Het maakt een bezoekje aan de tuin meteen nog een pak interessanter.”

Het belevingspad is een initiatief van Liesbet De Kock, doctor in de wijsbegeerte en klinisch psychologe. Ze onderzocht enkele jaren geleden de geschiedenis van de Voortmans. Het resultaat is een samenwerking met de Stad Gent, vzw De Lieve, Hotel Den Briel en PCGS Villa Voortman.

De tuin van Villa Voortman, tussen de wijk Rabot-Blaisantvest en de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham, is van april tot oktober open van 8 tot 20 uur en van november tot maart van 8 tot 17 uur. De toegang is gratis.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant