Nieuws

LOKAAL: 6de editie van tienerfestival ‘We R Young’

Vooruit Hasselt

Tuesday 10

May 2022 15:04

In 2016 kwam Stad Hasselt als eerste op de proppen met het tienerfestival ‘We R Young’. Tot op vandaag is het nog steeds één van de weinige festivals op tienermaat, enkel toegankelijk voor kids tussen 12 en 16 jaar. Een festival als ‘safe space’, zonder blikken van ouders, om samen met leeftijdsgenoten een eerste festivalervaring op te doen! “De afgelopen jaren hebben we sterk ingezet op een evenementenaanbod voor leeftijdscategorieën die te vaak ‘vergeten’ werden. ‘We R Young’ is dus ontstaan als antwoord op het tekort aan evenementen voor tieners.”, vertelt schepen van Jeugd en Evenementen Habib El Ouakili. Van bij de start bleek het een hit. Elke editie raakte uitverkocht. Het vernieuwende concept, in samenwerking met Muziekodroom en Villa Basta bleek een schot in de roos.

 

“Dit jaar verhogen we de capaciteit en krijgen maar liefst 4000 tieners de kans om af te zakken richting de veilige en groene omgeving van het Kapermolenpark”, aldus een enthousiaste schepen El Ouakili. “Naast een uitdagend programma op het podium zorgen we ook voor evenveel plezier ernaast met onder andere workshops van Villa Basta, TikTok booths, foodtrucks, skate initiaties,… Op het live podium verwelkomen we – naast lokaal talent- headliners Joost, Camille, Lennert Wolfs, Just Louis, Garçon Blond en Cristian D!”

 

Praktisch:

‘We R Young’ 2022 gaat door in Het Kapermolenpark (Elfde Liniestraat 21, Hasselt) op woensdag 25 mei van 14.00u tot 20.00u. Tickets kosten in voorverkoop 12 euro (inclusief ticketkosten). Tickets en drank/foodvouchers kunnen vanaf 14 april online worden aangekocht via wwwwe-r-young.be. Drank en eten worden voorzien aan zeer democratische prijzen.

Ouders kunnen zoon- of dochterlief met een gerust hart achterlaten. Het festivalterrein is exclusief voor teens. Maar we hebben ook weer aan de ouders gedacht: We Were Young krijgt ook dit jaar een speciaal plekje. Meer info volgt binnenkort via onze website.  

 

Meer info:

www.we-r-young.be • www.facebook.com/weryounghasselt • www.instagram.com/weryounghasselt

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant