Nieuws

6 redenen waarom Vlaams Belang slecht is voor uw portemonnee

Team Vooruit

Wednesday 08

May 2024 07:00

Overal waar extremen besturen, gaat de welvaart van mensen achteruit. Kijk maar naar Italië waar de extreemrechtse premier Meloni uitkeringen voor de allerarmsten afschaft. Zomaar even via een sms’je. En Orban doet het in Hongarije niet beter. De koopkracht van mensen daalt en de loonkloof tussen mannen en vrouwen groeit er alleen maar. Extreemrechts aan de macht is een gevaar voor uw koopkracht. Ook hier bij ons.

Ook bij ons is Vlaams Belang een gevaar voor uw koopkracht. Ze roepen luid dat ze opkomen voor de Vlaming maar wanneer het er op aankomt, flirten ze liever met multinationals en grote bedrijven. 

Vlaams Belang laat werkende mensen in de steek. Hun stemgedrag en een blik op hun verkiezingsprogramma verraden hun échte doel: zij rijden voor de grote vermogens.

Hier zijn 6 redenen waarom Vlaams Belang slecht is voor uw portemonnee:

1. Vlaams Belang stemde tegen hogere minimumlonen
Werken moet meer lonen. Dat is voor Vooruit heel duidelijk. Vlaams Belang beweert wel dat het opkomt voor de Vlaming, maar doet het omgekeerde. Vlaams Belang stemde namelijk tegen hogere minimumlonen in het Europees Parlement.

Bron: Apache & Europees Parlement

2. Vlaams Belang stemde voor de bevriezing van de lonen van werkende mensen
In 2017 stemde Vlaams Belang nog voor het bevriezen van de lonen en  werkte zo een loonsverhoging voor werkende mensen tegen. Ze vinden het trouwens ook niet nodig dat verplegers - die elke dag het beste van zichzelf geven en keihard werken voor onze zorg - een hoger loon moeten krijgen.

Bron: De Morgen & De Kamer

3. Vlaamse Belang is tegen eerlijke belastingen
Een zwarte lijst voor belastingparadijzen? Niet nodig, zegt Vlaams Belang. Een minimumbelasting voor multinationals? Liever niet, voor Vlaams Belang. Zijn dat dan ‘onze mensen’?

Bron: Rapport Vote Watch Europe

4. Vlaams Belang is tegen sociale rechten van werknemers
Ze willen het zogezegd opnemen voor werkende mensen, maar in hun programma willen ze de vakbond, die het opneemt voor werkende mensen, sterk inperken. Opnieuw flirt Vlaams Belang met grote bedrijven ten nadele van de gewone man.

Bron: programma Vlaams Belang 

5. Vlaams Belang wil besparen op gezondheidszorg
Betaalbare en toegankelijke zorg is enorm belangrijk. Toch wil Vlaams Belang juist hier besparen. Voor Vlaams Belang moeten we geld halen bij de zorg om te investeren in het leger. Ze vinden het trouwens ook niet nodig dat verplegers - die elke dag het beste van zichzelf geven en keihard werken voor onze zorg - een hoger loon moeten krijgen.

Bron: De Standaard & De Morgen

6. Vlaams Belang flirt met Poetin en China
Vlaams Belang gaat al eens graag op de koffie bij dictators en autoritaire regimes. Spioneren voor China? Check. Bezoekje aan de Krim, op uitnodiging van Poetin? Check. Vlaams Belang dient liever het belang van autoritaire regimes dan van de Vlaming. Een gevaar voor onze veiligheid en voor onze democratie. 

Bron: Nieuwsblad, De Tijd & De Standaard

Vooruit denkt wél aan uw koopkracht

Wij zijn dé partij van de koopkracht. Koopkracht is een links thema. Wij zorgen ervoor dat mensen erop vooruit gaan. En dat wie hard werkt daarvoor beloond wordt. Wie niet mee kan, beschermen we. Dat is waar wij voor staan.

Kijk maar naar de minimumlonen. Deze federale regering met Vooruit trok de minimumlonen op van €9,5 naar €12. We moeten dat nu verder optrekken tot €15 per uur en €2.500 per maand. Zodat het verschil tussen werken en niet werken opnieuw groter wordt.

Kijk maar naar de pensioenen. Wij hebben het minimumpensioen verhoogd. Niet gewoon tot 1.500 euro zoals we beloofd hadden - maar tot 1.640 euro netto. Omdat wij vinden dat iedereen die hard gewerkt heeft, recht heeft op een deftig pensioen.

Wij blijven ook strijden voor eerlijke belastingen. Voor minder belastingen op werk en een eerlijke bijdrage van grote vermogens en multinationals. 

Vooruit is dé partij van de koopkracht.
Vooruit is dé partij voor de werkende mens.
Vooruit is dé partij voor iedereen die vooruit wil. 

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.