Nieuws

LOKAAL: Diest - Vooruit Diest vraagt versoepeling toegang Halve Maan tijdens snikhete dagen

Ronny Wolfcarius

Friday 15

July 2022 16:24

'Er staan ons enkele snikhete dagen te wachten, met temperaturen boven de 30°.
We weten allemaal heel goed dat afkoeling bij dergelijke temperaturen zeer belangrijk is.' zegt Vooruit raadslid Carina Jankowski.
'Die afkoeling zou de Diestenaar perfect kunnen vinden in het frisse zwemwater van ons openluchtbad op de Halve Maan. Ware het niet dat het dagelijks aantal toegangstickets nog steeds beperkt is tot 1.600. Daarom verstuurde ik namens onze Diestse Vooruit fractie een mail naar de burgemeester en het schepencollege waarin we aandringen om op zeer korte termijn in overleg te gaan met de bevoegde gedeputeerde Schevenels (Open Vld).' aldus Jankowski.

Vooruit Diest vraagt om de toegangsvoorwaarden en het dagelijks toegelaten aantal bezoekers voor de Halve Maan aan te passen.  

'Dit is toch onbegrijpelijk. We beschikken in Diest over een prachtig openluchtbad, maar de Diestenaar geraakt er zomaar niet in. In de toekomst zal zwemwater in openlucht trouwens steeds belangrijker worden. Het logge reservatiesysteem bewijst daarnaast al lang zijn nut niet (meer), waardoor het provinciedomein heel wat inkomsten misloopt. Daarom vragen we praktische, haalbare en veilige versoepelingen van de toegang tot de Halve Maan. In eerste instantie voor de Diestenaar, maar daarnaast uiteraard ook voor andere bezoekers in het algemeen. Misschien schuilt er wel een oplossing in een in/out-telsysteem zoals in de evenementensector? Er zullen ondertussen zeker pragmatische oplossingen mogelijk zijn waar men al over heeft nagedacht. Het is immers niet de eerste keer dat we dergelijke vragen aan de gedeputeerde richten. Hopelijk kan men onze vraag los van politiek zien, maar wel om aan de noden van mensen tegemoet komen. Het gaat broeierig warm worden. Dit gaat voor ons niet over ‘moeilijk doen’, wel om inwoners van dienst te zijn.’

Vooruit Diest hoopt dat het stadsbestuur en de gedeputeerde samen een zekere vorm van flexibiliteit in deze drukkende zomertijd voor de dag kunnen leggen.
‘Eerder liet de gedeputeerde weten dat ze in nauw overleg zou gaan met de betrokken steden en gemeenten wat de provinciedomeinen betreft. Dit lijkt me dan wel een ideale gelegenheid! Onze Vooruit fractie heeft tijdens een eerdere gemeenteraad zelfs voorgesteld om een adviesgroep ‘Halve Maan’ op te richten waarvoor ikzelf door onze fractievoorzitter Murat Celik voorgesteld werd om als afgevaardigde van Vooruit in te zetelen. Vanuit het schepencollege kregen we tot nu toe helaas nog geen nieuws hierover…’ sluit Carina Jankowski af.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant